Само за две седмици този клип събра над 2 млн. прегледа в YouTube.

Клипът представлява забавен отговор на въпроса защо MTV вече не върти музикални клипове, а финалното заключение е, че поколението почитатели на музикални клипове вече не е целева аудитория на телевизията.

Видеото в крайна сметка е карикатура на това, в което телевизията се е превърнала от 2000 г. насам - а това ни накара да се замислим за сладкото минало, когато също като героинята на клипа се наслаждавахме на музиката по MTV.

Забелязали ли сте, че "Music" вече не присъства в подзаглавието "Music Television". В първия клип, завъртян изобщо по телевизията, се пееше: Video Killed The Radio Star (видеоклипът уби радио звездата), а сега спокойно можем да заявим, че интернет уби клипа.


А това е тъжно, защото през 80-те и 90-те MTV беше най-значимата платформа за нова музика. Още с първия си слоган "you’ll never hear music in the same way again" (повече никога няма да слушаш музика по същия начин) през 1981-ва MTV премина границите и създаде нови. Благодарение именно на тази телевизия черната музика достигна висините си чрез промотирането на изпълнители като Майкъл Джексън, Принс и Run DMC - да не споменаваме факта, че метъл музиката най-накрая имаше място на малкия екран.

Иронията е, че рефренът "I want my MTV" (Искам си MTV) на "Дайър стрейтс" от Money For Nothing, която някога беше химн на канала и всичко, зад което той заставаше, сега е пълен с носталгия по миналото време.

Но дали е носталгия, или наистина сме от поколението, което се страхува, че остарява и ще бъде неадекватно спрямо масовата култура след време, и затова стискаме спомен за телевизия, която в момента е напълно неадекватна? Имаме ли нужда от музикални телевизии все още? Наистина?