Силвестър Сталоун отново в ролята на Роки

Силвестър Сталоун

актьор, сценарист, режисьор, екшън икона

Известен и с по-краткото Слай, той е роден в Ню Йорк на 6 юли 1946 г. Баща му е имигрант от Италия, а във вените на майка му тече френска и руско-еврейска кръв. Учи актьорско майсторство, но не завършва, защото предпочита да работи, но поради липса на достатъчно ангажименти в Ню Йорк паралелно се пробва и като сценарист.

В началото го мъчи безпаричие, но след като отива в Холивуд, успява да пробие с най-емблематичната роля в кариерата си - боксьорът Роки Балбоа. Сталоун държи не само да е автор на сценария, но и да играе главната роля - и "Роки" (1976) е номиниран за 10 "Оскара", като печели в категориите за филм на годината, режисура и монтаж.

Слай снима пет продължения, вече и като режисьор, а в края на 2015 г. излиза "Крийд: Сърце на шампион", в който Роки се завръща, но вече като ментор на младия боксьор Адонис (Майкъл Б.Джордан), син на неговия съперник и приятел Аполо Крийд...

Междувременно Сталоун разработва и образа на ветерана от Виетнамската война Джон Рамбо, който също става герой на цяла поредица.

През 2011 г. води в България някои от най-големите екшън звезди от близкото минало - Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Джет Ли, Жан-Клод ван Дам, Долф Лундгрен, Чък Норис, - за да участват в продължението на неговия "Непобедимите" (2010). Третият филм също е заснет у нас, а към групата се присъединяват Харисън Форд и Келан Лъц.

 1. Силвестър Сталоун на плакат за "Невъзможно бягство 2: Хадес"

  Силвестър Сталоун на плакат за "Невъзможно бягство 2: Хадес"

  Силвестър Сталоун заедно с бореца Дейв Батиста ("Пазители на Галактиката") на плакат за "Невъзможно бягство 2: Хадес", по кината у нас в началото на лято 2018.

 2. Силвестър Сталоун в "Невъзможно бягство 2: Хадес"

  Силвестър Сталоун в "Невъзможно бягство 2: Хадес"

  На прага на 72-рия си рожден ден (6 юли 2018 г.) Силвестър Сталоун се завръща в продължението на "Невъзможно бягство" от 2013 г. Екшън трилърът "Невъзможно бягство 2: Хадес" е по кината у нас от 22 юни, а в САЩ излиза в края на месеца на DVD и в дигитален формат. Участват още Джеси Меткалф (сериала "Отчаяни съпруги"), Къртис Джаксън, по-популярен като рапъра Фифти сент, и борецът Дейв Батиста ("Пазители на галактиката", vol. 1 и 2). .

 3. "Пазители на Галактиката, vol. 2" - премиерата

  "Пазители на Галактиката, vol. 2" - премиерата

  19 април 2017 г. - Силвестър Сталоун (крайният вляво) и Кърт Ръсел (крайният вляво), които имат поддържащи роли в "Пазители на Галактиката, vol. 2", на световната премиера на филма в "Долби тиътър", Холивуд, заедно с някои от основните актьори: Крис Прат, Дейв Батиста и Зоуи Салдана.

 4. Джеки Чан с почетен "Оскар"

  Джеки Чан с почетен "Оскар"

  13 ноември 2016 г. - Силвестър Сталоун (вдясно) поздравява Джеки Чан, един от четиримата носители на тазгодишните "Оскари" за цялостен принос към киното, на церемонията по връчването на почетните статуетки в Холивуд.

 5. Силвестър Сталоун с жена си на "Оскарите"

  Силвестър Сталоун с жена си на "Оскарите"

  Силвестър Сталоун с жена си Дженифър Флавин (47), в рокля Saint Laurent by Hedi Slimane с висока цепка, на червения килим преди 88-ите награди "Оскар", 29 февруари 2016 г.

 6. Силвестър Сталоун в "Рамбо: Първа кръв" (1982)

  Силвестър Сталоун в "Рамбо: Първа кръв" (1982)

  "Първа кръв" от 1982 г. (известен като "Рамбо") със Силвестър Сталоун е сред най-известните филми на режисьора с български корени Тед Кочев.

 7. Златен глобус 2016: Силвестър Сталоун

  Златен глобус 2016: Силвестър Сталоун

  Тазгодишните лауреати на "Златен глобус 2016" позират зад кулисите в черно-бяла фотосесия за "Инстаграм", заснета от тандема Инез ван Ламсверде и Финъд Матадин. Силвестър Сталоун беше отличен за ролята на Роки Балбоа като най-добър поддържащ актьор в "Крийд: Сърце на шампион".

 8. Силвестър Сталоун на прага на 70-те

  Силвестър Сталоун на прага на 70-те

  Силвестър Сталоун навършва 70 на 6 юли 2016 г., но не показва намерение да излиза в пенсия. Звездата от "Роки" и "Рамбо" докара у нас най-големите екшън звезди от близкото минало за снимките на "Непобедимите-2" и продължението му. На прага на 70-те си години се завърна край ринга в "Крийд: Сърце на шампион" и дори стана фаворит за "Оскар" в поддържаща роля, след като спечели "Златен глобус".

 9. Роки напътства младия Крийд

  Роки напътства младия Крийд

  Роки Балбоа (Силвестър Сталоун) в ролята на треньор на младия Адонис Крийд (Майкъл Б. Джордан) в "Крийд: Сърце на шампион", по кината у нас от 1 януари 2016 г. Вече се обмисля и продължение в стил "Кръстникът-2", което ще е осмият филм на Сталоун като Роки.

 10. Роки на стари години

  Роки на стари години

  Роки Балбоа на стари години, сложил очила, но все така във форма, че да го спрягат дори за "Оскар" в поддържаща роля. Силвестър Сталоун отстъпва мястото си на ринга на Майкъл Б. Джордан в "Крийд: Сърце на шампион", в кината у нас от 1 януари 2016 г. Звездата от първия "Роки" (1976) и шестте му продължения навършва 70 на 6 юли 2016 г.

 11. Роки в ролята на треньор

  Роки в ролята на треньор

  Роки Балбоа (Силвестър Сталоун) в ролята на треньор на младия Адонис Крийд (Майкъл Б. Джордан), по кината у нас от 1 януари 2016 г. Вече се обмисля и продължение в стил "Кръстникът-2", което ще е осмият филм на Сталоун като Роки.

 12. Сталоун напътства наследника на Аполо Крийд

  Сталоун напътства наследника на Аполо Крийд

  Майкъл Б. Джордан и Силвестър Сталоун в "Крийд: Сърце на шампион", по кината у нас от 1 януари 2016 г. Адонис Джонсън не помни баща си - покойния световен шампион по бокс тежка категория Аполо Крийд. Младежът обаче тръгва по неговите стъпки и се мести във Филаделфия, където противник на Крийд-старши преди 40-ина години е бил начинаещият боксьор Роки Балбоа...

 13. Силвестър Сталоун отново в ролята на Роки

  Силвестър Сталоун отново в ролята на Роки

  Силвестър Сталоун отново до боксовата круша... На прага на 70-те си години Слай влиза за седми път в ролята на Роки Балбоа в "Крийд: Сърце на шампион", който може да му донесе номинация за "Оскар" 40 години след дебюта му в ролята на боксьора. По кината у нас от 1 януари 2016 г.

 14. Младият Крийд тренира със стария Роки

  Младият Крийд тренира със стария Роки

  Синът на Аполо Крийд (Майкъл Б. Джордан) тренира под зоркия поглед на стария Роки (Силвестър Сталоун), подсилен с диоптрични очила... Това е седмият филм на Слай в боксьорската роля, но този път като треньор на младока Адонис. В кината от 1 януари 2016 г.

 15. Роки срещу Крийд, версия 2015

  Роки срещу Крийд, версия 2015

  Силвестър Сталоун и Майкъл Б. Джордан в "Крийд: Сърце на шампион", по кината у нас от 1 януари 2016 г. Адонис Джонсън не помни баща си - покойния световен шампион по бокс тежка категория Аполо Крийд. Младежът обаче тръгва по неговите стъпки и се мести във Филаделфия, където противник на Крийд-старши преди 40-ина години е бил начинаещият боксьор Роки Балбоа...

 16. Роки и Крийд в "Сърце на шампион"

  Роки и Крийд в "Сърце на шампион"

  1 януари 2016 г. - Силвестър Сталоун се завърна в кината със седмия филм за Роки, само че този път в поддържаща роля, за която му предричат "Оскар". Звездата в "Крийд: Сърце на шампион" е младият Майкъл Б. Джордан.

 17. БГ плакатът за "Крийд: Сърце на шампион" (2015)

  БГ плакатът за "Крийд: Сърце на шампион" (2015)

  Силвестър Сталоун и наследникът му на ринга Майкъл Б. Джордан на БГ плаката за "Крийд: Сърце на шампион" (2015), по кината у нас от 1 януари 2015 г.

 18. Холивудски звезди в рекламен клип за България

  Холивудски звезди в рекламен клип за България

  Това е мястото, заявява Силвестър Сталоун в нов рекламен клип за България, в който участват още Салма Хайек, Ейдриън Броуди, Антонио Бандерас и Джейсън Стейтъм. Близо 2-минутният спот бе представен от Министерството на туризма на 11 октомври 2015 г.

 19. Майкъл Б. Джордан и Силвестър Сталоун в първи кадър от "Крийд"

  Майкъл Б. Джордан и Силвестър Сталоун в първи кадър от "Крийд"

  Майкъл Б. Джордан и Силвестър Сталоун на ринга в седмия "Роки", който излиза по кината у нас от 1 януари 2016 г. под заглавие "Крийд: Сърце на шампион". Адонис Джонсън е син на покойния световен шампион по бокс тежка категория Аполо Крийд. Младежът обаче тръгва по неговите стъпки и се мести във Филаделфия, където противник на баща му преди 40-ина години е бил начинаещият боксьор Роки Балбоа...

 20. "Непобедимите" отново в България

  "Непобедимите" отново в България

  От ляво на дясно: Долф Лундгрен, Тери Крюс, Силвестър Сталоун, режисьорът Патрик Хюз, Уесли Снайпс, Ранди Кутюр и Джейсън Стейтъм на снимачната площадка на "Непобедимите-3" в България.

 21. Слай и Арни отново заедно

  Слай и Арни отново заедно

  Силвестър Сталоун, с превързана ръка, и Арнолд Шварценегер, в кожено яке и джинси, на самолетната писта в кадър от "Непобедимите-3" (2014), поредният им съвместен филм след "Невъзможно бягство".

 22. Силвестър Сталоун и Келси Грамър

  Силвестър Сталоун и Келси Грамър

  Силвестър Сталоун като Барни Рос (вляво) и Келси Грамър в ролята на Бонапарт в кадър от "Непобедимите-3", по кината от 15 август 2014 г.

 23. "Непобедимите-3" в България

  "Непобедимите-3" в България

  "Непобедимите-3" в България (от ляво на дясно): Барни Рос (Силвестър Сталоун), Тол Роуд (Ранди Кутюр), Галго (Антонио Бандерас), Лий Кристмас (Джейън Стейтъм), Док (Уесли Снайпс) и Гунер Йенсен (Долф Лундгрен) в кадър от втория филм в поредицата, сниман у нас.

 24. Сталоун и Бандерас в "Непобедимите-3"

  Сталоун и Бандерас в "Непобедимите-3"

  Силвестър Сталоун (вляво) и Антонио Бандерас в кадър от "Непобедимите-3", по кината от 15 август 2014 г.

 25. Трима от "Непобедимите-3"

  Трима от "Непобедимите-3"

  Трима от "Непобедимите-3": Ранди Кутюр, Джейсън Стейтъм и Силвестър Сталоун.

 26. Непобедимите в София

  Непобедимите в София

  Актьорите от "Непобедимите-3" в пълно бойно снаряжение на снимачната площадка на филма в България.

 27. Звездите на "Непобедимите-3": Силвестър Сталоун

  Звездите на "Непобедимите-3": Силвестър Сталоун

  Силвестър Сталоун като Барни в снимания у нас "Непобедимите-3", с премиерна дата 15 август 2014 г. Тук героите се сблъскват с някогашния му съратник Конрад Стоунбанкс (Мел Гибсън), превърнал се в безскрупулен оръжеен търговец. Барни се принуждава да го убие... но той очевидно е оцелял и сега целта му е да ликвидира екипа, в който Сталоун е привлякъл нови лица...

 28. Силвестър Сталоун се "боксира" с шефа на MGM

  Силвестър Сталоун се "боксира" с шефа на MGM

  Силвестър Сталоун (вдясно) се боксира наужким с Гари Барбър, шефа на "Метро-Голдуин-Майър" (MGM), която стои зад филма му от 1976 г. "Роки". С церемонията в Холивуд, на която лъвът Лео от емблемата на киностудията остави отпечатъци от лапите си пред Китайския театър, бе сложено начало на честванията по случай 90 години от основаването на Ем Джи Ем.

 29. Силвестър Сталоун и лъвът на MGM

  Силвестър Сталоун и лъвът на MGM

  Лъвът Лео - легендарната емблема на "Метро-Голдуин-Майър" (MGM), остави отпечатъци от лапите си пред Китайския театър в Холивуд, 22 януари 2013 г. С церемонията, на която присъстваха звездата от "Роки" Силвестър Сталоун (вдясно) и шефът на киностудията Гари Барбър, бе сложено начало на честванията за 90-годишнината от основаването й през 1924 г.

 30. Силвестър Сталоун номиниран за антинаграда с три филма

  Силвестър Сталоун номиниран за антинаграда с три филма

  Силвестър Сталоун получи своята 31-ва номинация за антинаградата "Златна малинка" с главните си роли в три филма от 2013 г.: "Куршум в главата" (вляво), "Невъзможно бягство" (горе вдясно) и "Бойни старчета" (долу вдясно). В актьорската категория негови конкуренти са Джони Деп ("Самотният рейнджър"), Джейдън Смит ("Земята: Ново начало"), Аштън Къчър ("Джобс") и Адам Сандлър ("Дърти хлапета-2").

 31. Силвестър Сталоун с Ким Бейсингър в "Бойни старчета"

  Силвестър Сталоун с Ким Бейсингър в "Бойни старчета"

  Силвестър Сталоун с Ким Бейсингър в комедията "Бойни старчета", по кината у нас от 3 януари 2014 г.

 32. Ким Бейсингър с Де Ниро и Сталоун

  Ким Бейсингър с Де Ниро и Сталоун

  Ким Бейсингър в любовен триъгълник със Силвестър Сталоун и Робърт де Ниро в боксовата комедия "Бойни старчета", по кината у нас от 3 януари 2013 г.

 33. Сталоун и Де Ниро отново на ринга

  Сталоун и Де Ниро отново на ринга

  Силвестър Сталоун (вдясно) и Робърт де Ниро, които играха боксьори съответно в "Роки" и "Разяреният бик", се качват отново на ринга в комедията "Бойни старчета" / Grudge Match, където героите им, зарязали спорта преди 30 години, се съгласяват на последен мач реванш. По кината у нас от 3 януари 2014 г.

 34. Шварценегер и Сталоун в "Невъзможно бягство"

  Шварценегер и Сталоун в "Невъзможно бягство"

  Арнолд Шварценегер (вляво) и Силвестър Сталоун си партнират не само в "Непобедимите", но и в "Невъзможно бягство", по кината у нас от 25 октомври 2013 г. Героят на Сталоун - Рей Бреслин, е проектирал някои от най-високотехнологичните и трудни за бягство затвори в света, а когато бива изненадващо осъден за престъпление, което не е извършил, попада в една от собствените си "крепости"...

 35. Силвестър Сталоун и Робърт де Ниро в "Бойни старчета"

  Силвестър Сталоун и Робърт де Ниро в "Бойни старчета"

  Силвестър Сталоун (вляво) и Робърт де Ниро, които играха боксьори съответно в "Роки" и "Разяреният бик", се качват отново на ринга в комедията "Бойни старчета" / Grudge Match, където героите им, зарязали спорта преди 30 години, се съгласяват на последен мач реванш. По кината у нас от 3 януари 2014 г.

 36. Силвестър Сталоун на кинопремиера

  Силвестър Сталоун на кинопремиера

  Силвестър Сталоун на премиерата на "Куршум в главата" на реж. Уолтър Хил в Ню Йорк, 29 януари 2013, по кината у нас от 8 февруари,

 37. "Куршум в главата" със Силвестър Сталоун

  "Куршум в главата" със Силвестър Сталоун

  През 2013-а Силвестър Сталоун навършва 67, но няма умора - докато подготвя "Непобедимите-3" и още няколко филма, по кината (у нас от 8 февруари), излиза "Куршум в главата" на реж. Уолтър Хил, където Слай играе наемен убиец

 38. Слай и Арни на "Златен глобус 2013"

  Слай и Арни на "Златен глобус 2013"

  Силвестър Сталоун гледа как колегата му от австрийски произход Арнолд Шварценегер обявява наградата "Златен глобус" за чуждоезичен филм, 14 януари 2013 г. - за сънародника си Михаел Ханеке с неговия Amour, номиниран и за четири "Оскара"

 39. Тримата големи: Слай, Брус и Арни

  Тримата големи: Слай, Брус и Арни

  Силвестър Сталоун, Брус Уилис и Арнолд Шварценегер стават съдружници в началото на 90-те с веригата ресторанти "Планет Холивуд", а 20 години по-късно се снимат заедно в "Непобедимите"

 40. Слай и Арни на години за пенсия

  Слай и Арни на години за пенсия

  Силвестър Сталоун, на 66, и година по-младият Арнолд Шварценегер на премиерата на "Непобедимите-2" в Холивуд, 15 август 2012 г. Двамата снимат заедно в Ню Орлиънс и The Tomb, където участват още Фифти сент, Винсънт Д'Онофрио и Джим Кавийзъл

 41. Плакатът на "Непобедимите-2"

  Плакатът на "Непобедимите-2"

  Плакатът на "Непобедимите-2", в кината у нас от 24 август 2012 (от ляво на дясно): Джет Ли, Ранди Кутюр, Джейсън Стейтъм, Лиъм Хемсуърт, Тери Крюс, Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Долф Лундгрен, Жан-Клод ван Дам, Чък Норис и Брус Уилис

 42. Силвестър Сталоун със семейството си

  Силвестър Сталоун със семейството си

  Силвестър Сталоун със семейството си: съпруга номер 3 - бившата топмоделка Дженифър Флавин и трите им дъщери, на 10, 14 и 16 години, плюс брат му Франк Сталоун (вдясно), на премиерата на "Непобедимите-2" в Холивуд, 15 август 2012 г.

 43. Силвестър Сталоун и Джулиан Мур в "Атентатори"

  Силвестър Сталоун и Джулиан Мур в "Атентатори"

  Силвестър Сталоун и Джулиан Мур в "Атентатори" (1995)

 44. Силвестър Сталоун с майка си, 1997 г.

  Силвестър Сталоун с майка си, 1997 г.

  Силвестър Сталоун в края на 1997 г. с майка си Джаки, по онова време тъкмо навършила 76

 45. Непобедими х 2: Шварценегер и Сталоун

  Непобедими х 2: Шварценегер и Сталоун

  Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун се поздравяват, преди да седнат заедно за дискусията, посветена на новия им филм "Непобедимите 2", на ComicCon в Сан Диего, юли 2012 г.

 46. Сталоун и Стейтъм в "Непобедимите 2"

  Сталоун и Стейтъм в "Непобедимите 2"

  За снимките Силвестър Сталоун докара у нас Брус Уилис и Арнолд Шварценегер, Чък Норис, Долф Лундгрен и Жан-Клод ван Дам, Джейсън Стейтъм, Лиъм Хемсуърт, Джет Ли. Световната премиера бе на 17 август 2012, у нас - премиерно в кината от 24 август

 47. Силвестър Сталоун, юли 2012

  Силвестър Сталоун, юли 2012

  Силвестър Сталоун, който на 6 юли 2012 г. навърши 66, представя новия си филм "Непобедимите 2", сниман в България, на форума Comic-Con в Сан Диего на 12 юли, броени часове преди новината за смъртта на сина му Сейдж (на малката снимка горе вляво)

 48. Лице в лице със Силвестър Сталоун

  Лице в лице със Силвестър Сталоун

  Силвестър Сталоун на наградите на Съюза на собствениците на киносалони в САЩ CinemaCon, 26 април 2012 г. Характерната му физиономия и говор се дължат на частична лицева парализа долу вляво (устни, език, брадичка) заради засегнат нерв при раждането му.

 49. Сталоун и Лундгрен в "Непобедимите-2"

  Сталоун и Лундгрен в "Непобедимите-2"

  Силвестър Сталоун и Долф Лундгрен с още актьори от "Непобедимите-2", сниман в България. Световната премиера е на 17 август 2012 г., у нас е премиерно в кината от 24 август

 50. Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун

  Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун

  Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун рамо до рамо в болнични легла в началото на 2012 г. - рекламен фотос за поредния им съвместен проект: The Tomb, сниман в Ню Орлиънс с участието и на рапъра Фифти сент, актьорите Джим Кавийзъл и Винсънт Д'Онофрио

 51. Силвестър Сталоун в Пловдив

  Силвестър Сталоун в Пловдив

  Силвестър Сталоун в Пловдив, на снимачната площадка на "Непобедимите 2", 11 октомври 2011 г.

 52. Слай Сталоун на "Московска"

  Слай Сталоун на "Московска"

  Силвестър Сталоун на посещение в Столичната община, 28 септември 2008 г.

 53. ББ и СС

  ББ и СС

  Още като кмет Бойко Борисов посрещаше в Столичната община холивудски звезди като Силвестър Сталоун

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност