Бурни връзки, сбъднати мечти и още професионални успехи съпътстват актьорите след финала на популярния турски сериал, който още се върти в тв ефира

Какво се случва в момента с актьорите в една от най-успешните турски тв продукции "Листопад"? Звездите от сериала безспорно се превърнаха в емблематични имена за турското кино.

Едновременно с това, след края на хитовата сага в Турция, те се посветиха и на други интересни занимания - пишат книги, учат история, преживяват щастливи и бурни връзки или просто се радват на бохемски живот.

Последното особено важи за 66-годишния Халил Ергюн, който винаги ще си остане Али Ръза, злощастният глава на многолюдната фамилия Текин.

Именно участието му в "Листопад" му позволи да сбъдне една своя мечта. Той си купи голяма красива къща (450 кв. метра) в истанбулския квартал Анадолухисаръ, от която се открива великолепен изглед към Босфора.

Така известният ерген и бохем вече може да се отдаде на отдавнашното си желание да си почине и да прекарва повече време с приятели в любимите си заведения.

Освен че успешно продължава кариерата си на актриса, Дениз Чакър, която направи от своята Ферхунде

нарицателно име за лоша и коварна жена,

премина и през доста любовни изпитания. По време на снимките на "Листопад" тя преживя бурна връзка с колегата си Нихат Алтънкая (Левент).

Сега обаче тя играе главната роля в един от най-рейтинговите сериали - "Иффет", където отново на снимачната площадка срещна и се влюби в настоящия си партньор Ибрахим Челиккол.

Бурна остава и връзката на турската Моника Белучи - актрисата Фахрие Евджен (Неджля) с известния турски певец, актьор и режисьор Йозджан Дениз, когото зрителите на Нова телевизия познават от сериала "Млечният път".

Двамата ту се разделят, ту се събират, но Йозджан повери на любимата си главната роля в новия филм, който снима - "Ти си моят дом".

Веднага след "Листопад" Фахрие, която е родена в Германия и знае четири езика, се върна в Босфорския университет, където учи история. От два месеца тя се снима и в нов сериал - "Лъжлива пролет".

В личен план щастието се усмихна и на красавеца Толга Карел, който вече е щастливо женен. Интересното е, че

чаровникът среща бъдещата си съпруга именно в България

Той намери любовта в лицето на азербайджанския модел Гюнай Мусаева, спечелила второ място на конкурка Best Model of the World миналата година в Пловдив.

Двамата се запознаха в града на тепетата през юли, а месец по-късно се ожениха със скромно тържество в Истанбул.

Постоянните професионални ангажименти и успехи

продължават и за другите ключови актьори от сериала, припомнят от Нова телевизия по повод излъчването на епизодите по "Диема фемили".

На екрана в момента си партнират Гювен Хокна (Хайрие) и Гьокче Бахадър (Лейля). Въпреки разликата във възрастта двете актриси са близки приятелки.

Гьокче още нарича Гювен "майчице" и възрастната актриса бе сред първите, с които тя сподели провала на брака си с колегата си Али Сунал, който се включи в последните епизоди на "Листопад". 

Бенну Йълдъръм, която бе свързана осем години с ролята на Фикрет, сега отново е звезда в един от най-гледаните сериали в Турция - местния вариант на "Отчаяни съпруги", в който й се пада ролята на Бри.

От началото на април в нов сериал участва и Башак Саян, която изпълни ролята на  Джейда в "Листопад". Заради ангажираността тя дори прекъсна за няколко седмици редовната си колонка във вестник "Акшам".

Актрисата, която казва, че най-голямата й любов са книгите, след "Листопад" се отдаде на писането. Тя има вече два романа - "За любовта и прелъстяването" и "Страх от обвързване", който

скоро излиза и на български

Само в периода от 2006 до 2010 г. "Листопад" получи 17 награди и бе обявен за най-добър тв сериал на годината.

Поредицата по мотиви на турския класик Решат Нури Гюнтекин беше предвидена за значително по-кратък срок, но успехът й сред зрителите я направи един от най-дългите сериали досега и превърна актьорите в истински звезди.

"Листопад" (Yaprak Dokumu) е заснет по романа на Решат Нури за семейството на Ръза Текин, съпругата му Хайрие и петте им деца. Би Ти Ви го излъчваше от 24 ноември 2009 г., а финалът на 9 януари т.г. бе гледан от рекордните 2 млн. зрители

Епизод от сагата би по рейтинг дори предавания по същото време на живо футболен мач между "Манчестър Юнайтед" и истанбулския "Бешикташ".

Добре че "Листопад" най-после свърши, за да мога вечер да поговоря с майка ми и сестра ми, написа известен турски журналист след финала на сериала.

"Листопад" е отново в БГ ефира, този път по "Диема фемили", всеки делничен ден от 22 ч.