Кой кой е в продължението на култовата сага от 80-те, което тръгва по Би Ти Ви от 3 юни, всяка вечер от понеделник до четвъртък в 21 ч.

Бренда Стронг, задкадровият глас на разказвача, покойната Мери Алис Йънг, в осемте сезона на "Отчаяни съпруги", и Джеси Меткалф, който игра тийнейджъра Джон Роуланд, с когото Габриел Солис (Ева Лонгория) имаше извънбрачна връзка, са сред новите лица в продължението на сериала "Далас" заедно с актрисата Джордана Брустър от хитовите филми "Бързи и яростни".

За разлика от оригиналните епизоди, излъчвани в продължение на 13 години, сега действието се развива много по-бързо и динамично. Новият "Далас" вече не е теленовела - продукцията е заснета по стандартите на модерното кино и е разработена в жанра "телевизионна драма".

Освен това историята, създадена от Синтия Сидър и нейния екип, е и изключително актуална - младите наследници на Юинг не само обичат една и съща жена, но и влизат в битка за бъдещето на семейния бизнес. Докато синът на Джей Ар - Джон Рос - иска да запази статуквото и да печели от нефтените находища, братовчед му Кристофър се стреми да замени петрола с алтернативни източници на енергия.

В навечерието на старта по Би Ти Ви нека си припомним основните действащи лица и се запознаем с техните наследници:

Актьорът Лари Хагман умира на 81-годишна възраст в Далас през ноември, само няколко месеца след началото на новите епизоди, след усложнения от левкемия. Героят му също бива погребан с почести.

Джей Ар Юинг (Лари Хагман, 1931-2012 г.). Скандален и хитър, той се завръща в ранчото Саутфорк, след като прекарва няколко години в старчески дом, и вече има нов план - да извоюва обратно онова, което е негово по право, и да се възстанови на власт като истинския наследник на Саутфорк.

Сю Елън Юинг (Линда Грей). Бившата съпруга на Джей Ар е видяла всичко и е израснала с мъдростта за това. Тя отдавна не е познатата на всички алкохоличка, а е властна жена в Далас. Води успешни кампании за набиране на средства за различни каузи, създава си контакти с влиятелни личности в щата Тексас. Нейният успех ще я доведе до възможността да се кандидатира за губернатор, а поддръжниците на кампанията й вече се редят на опашка да я подкрепят.

Лари Хагман, Линда Грей и Патрик Дъфи като Джей Ар, Сю Елън и Боби - "тримата мускетари" от Далас

Боби Юинг (Патрик Дъфи). По-младият, състрадателен брат на Джей Ар е настоящият собственик на Саутфорк и е твърдо решен да защити обещанието, което е дал пред майка си Мис Ели на смъртния й одър: да не позволява на никого да добива нефт на територията на ранчото. След като обаче с племенника му Джон Рос откриват нефт на места, където не би трябвало да търсят, спазването на това обещание се оказва много по-трудно, отколкото Боби някога е предполагал.

Ан Юинг (Бренда Стронг) - третата съпруга на Боби. Запознава ги тяхната обща приятелка Сю Елън и Боби веднага е поразен от тихата сила и красота на Ан. Двамата се влюбват и не след дълго сключват брак, като се се установяват в Саутфорк и започват да налагат пълен контрол върху ранчото.

Мери Алис Йънг от "Отчаяни съпруги" вече е член на фамилията Юинг

Джон Рос Юинг (Джош Хендерсън). Амбициозният син на Джей Ар и Сю Елън е твърдо решен е да постигне просперитет в петролната индустрия и да докаже, че е способен да тръгне по стъпките на баща си. Средата, в която Джон Рос расте, непрекъснато подхранва очакванията му, че един ден империята на Юинг ще бъде негова.

Кристофър Юинг (Джеси Меткалф). Осиновеният син на Боби и първата му съпруга Пам (Виктория Принсипал) от дете е наясно с произхода си, но въпреки това е приет и обичан като истински член на семейството. Братовчед му Джон Рос обаче, с когото се конкурират непрекъснато, постоянно му напомня, че не е "истински Юинг".

Братовчедите Кристофър (вдясно) и Джон Рос (вляво) в любовен триъгълник с Елена

Елена Рамос (Джордана Брустър). Дъщерята на готвачката Кармен, която израства заедно с Джон Рос и Кристофър. Тримата са близки приятели, но не след дълго Кристофър се влюбва в Елена и двамата стават гаджета, дори се сгодяват. Недоразумение проваля щастливото им бъдеще и Елена намира утеха в обятията на Джон Рос, който през всичките тези години също е бил влюбен в нея. Освен планове за любовта обаче, Елена има амбиции да влезе в голямата игра - енергийния бизнес на Юинг.

Ребека Сътър (Джули Гонзало). Красивата и интелигентна годеница на Кристофър се появява в живота му веднага след неговата драматична раздяла с Елена. Загубила родителите си на ранна възраст и израснала сама заедно с брат си Томи, който до днес е винаги до нея в трудни моменти, Ребека е изключително самостоятелна млада жена. Срещата с Кристофър и последвалият годеж са най-важните събития в живота й. Кристофър обаче не знае, че годеницата му крие голяма тайна.