Поредно проучване, което показва, че жените не обичат секса...

Дали е възможно да живеем без секс? Вероятно отговорът е да, но според ново проучване няма да издържим дълго, особено мъжете. 

При липсата на постоянен партньор, с ограниченото количество секс се свиква, но какво ще се случи, ако той се намали до минимум? Ако си дама, няма място за притеснение – определено ще издържиш. А ако си мъж – ще ти бъде трудно да устоиш на липсата на сексуални ласки. 

До това заключение стигнали учени, които решили да експериментират колко дълго може да живее човек без секс и това да не повлияе негативно върху организма и психиката му. Според сексолозите търпението на мъжете се изчерпвало средно на третата седмица в „сухия период“, докато при жените това се наблювада чак на втория месец. 

Сред основните признаци и при двата пола се оказват раздразнителността, безпричинният гняв, непрестанното навлизане в конфликти и караници. И докато господата малко или много се затварят в себе си, то жените изкарват всичките си негативни емоции като стават свръх емоционални и чувствителни към заобикалящия ги свят. 

И все пак не само липсата на секс води до странични ефекти. Съвсем наскоро друго проучване, този път на германски сексолог, твърдеше, че при прекалено страстен секс също има неблагоприятни ефекти върху тялото ни.  Твърде редовните полови актове имали отрицателно въздействие върху здравето, увеличавали риска от хипертония и често били първопричина за мигрена и главоболие. 

Ето защо, за да извлечем всички ползи от секса за себе си, нека правим секс редовно, с чувство и да си почиваме добре след това в прегръдките на любимия човек, съветват от sin.bg.