Според руския политик България трябва да лази в краката на Русия заради освобождението от Турско робство

Седмица след като руският вицепремиерът Дмитрий Рогозин коментира в Туитър действията на българския военен министър, нова порция агресивна реторика спрямо България идва от Русия.

Руският депутат ултранационалист Владимир Жириновски определи президентът на Република България Росен Петров като "негодник и лакей на ЦРУ".

Нападките бяха отправени в предаването "Специальный корреспондент" на телевизия "Россия 1". Причина за геневното изказване на политика беше интервюто на българския държавен глава пред германски вестник, в което Плевнелиев заявява, че Русия е националистическа и агресивна държава.

Според Жириновски България трябва да лази в краката на Русия, задето преди век и половина руски войници са освободили страната от Турско робство.

Ето и цялото изказване на Жириновски:

"Той изобщо не познава историята. Ако отвори учебниците ще види, че Русия е освобождавала България от турско робство. Нима армията ни тогава е била националистическа? Цяла България е благодарна, че Русия я е освободила от турско рабство. Трабвя да го изгонят този президент. Това не е президент, а обикновен лакей на ЦРУ. 

Той напада Русия - спасителката му, вместо да лази в краката ни! А българите - в Първата световна война против нас, във Втората - против нас, сега с НАТО. За руснаците, които лежат в Донбас не споменава. Това е негодник, а не президент на България."

Жириновски отдавна е известен със склонността си към скандални изказвания по най-различни въпроси. Преди време той се обяви за съюз между Северна Корея и Русия, като настоя Пхенян час по-скоро да влезе в Евразийския съюз. После предложи и на Кипър да се влее в Руската федерация. Крайният националист смята също, че световните лидери трябва да са без жени, защото им пречат да управляват.

Преди време също така той даде повеля в неговата партия да се спре алкохола, месото, а секс да се прави само 3-4 пъти в годината, тъй като тези неща развращавали духа и тялото.