Тя е в тежко състояние

Жена се запали пред президентството около 14:45 ч, пише Novini.bg.

Според очевидци жената била на видима възраст между 35 и 40 години, пристигнала е с такси и е носела със себе си раница. Тя се е заляла с нафта и след това се е запалила. Инцидентът е станал точно пред фонтана пред сградата на Президентството.

На мястото са пристигнали линейка и пожарна. По данни на агенцията тя веднага е била загасена с пожарогасител. По първоначални данни той е в тежко състояние. Районът е отцепен.

По информация на БНР жената се казва Лидия Петрова, родена е през 1975 г. и живее в Нови Искър. Занимава с фотография.

Самозапалила се е получила 90% изгаряния

Това заяви на извънредно свикан брифинг пред "Пирогов" шефът на клиниката по изгаряни към болницата проф. Огнян Хаджийски. Той няколко пъти подчерта, че тези изгряния се несъвместими с човешкия живот. 

"Главата й е почти опечена. Има проблеми с дихателната система. Все още не е уточнено с какво се е самозапалила, но мирише на бензин", обясни специалистът. 

В момента раните на 38-годишната жена се обработват, на командно дишане е, правят й се вливания, на болкоуспокояващи е, уточни проф. Хаджийски. 

Мъжът на пострадала е бил в клиниката и е разговарял с лекарите. Обяснил е, че съпругата му е имала психически проблеми и притеснения, но е не уточнил точно какви. Стана ясно, че са свързани са с бъдещето на детето им.