Актрисата, която от този петък гледаме в "Облакът Атлас" (с прическа средна дължина), разказа на какво се дължи емблематичната й къса коса

Причината била имиджова - за да се откроява и да привлича вниманието по кастингите. Актрисата, която е първата афроамериканка с "Оскар" за главна женска роля, призна, че навремето й омръзнало да се слива с тълпата.

"Ходех на прослушвания и всяко момиче с моя цвят на кожата имаше и моята прическа - дълги, ситни къдрици, независимо дали бяха естествени или не. Не постигах нищо и реших, че трябва да изпъкна по някакъв начин", споделя тя пред списание "Пийпъл".

Една жена на 33: Холи Бери през 2000 г., когато по екраните излиза първият X-Men

Първата й къса подстрижка в далечната 1989 г. направо вбесила агента й. Когато влязох в офиса на мениджъра ми, сърцето му сякаш спря да бие, спомня си тя. Той бил категоричен, че красавицата

няма да си намери работа, защото не съответства на това, които режисьорите търсят

Два дни по-късно обаче тя получила ангажимент като модел в сериала Living Dolls и днес е убедена, че това се дължи на бунта й срещу общоприетото разбиране, че красиви са онези, които имат дълги коси.

Видео: "Облакът Атлас" - първият филм на Уашовски като брат и сестра

Холи Бери си пусна отново дълга коса, докато снимаше сцени от "Облакът Атлас" в Глазгоу, Шотландия

По-късно косата й отново пораснала, но когато ролите не го изискват, поддържа небрежната прическа, която вече се е превърнала в нейна запазена марка.

Това е моето истинско аз, признава звездата, която тази година навърши 46. Според експерти късата коса е най-подходяща за жени на нейната възраст.