Абдел Уасим ел Уани е катарски милиардер, който изглежда живее в Париж и обожава да демонстрира, че е богат, като раздава екстравагантни подаръци на непознати.

Светът първо научи за него през миналия месец, когато в YouTube се появи видео, което показва как той дава 1 млн. евро на бездомна румънка, пише profit.bg.

По-късно беше пуснато друго видео, в което той купува две чанти с телефони iPhone 5 и ги изхвърля в боклука. 

В най-новото видео с негово участие Уани подарява Lamborghini на двама младежи, които току що е срещнал.

Всичките тези видеа са гледани близо два милиона пъти, а Уани се превърна в звезда, като хората отчаяно искат да получат нещо от него. Когато сайтът Le Monde разказва за историята седмица, той бива залят от коментари, като в повечето от тях отчаяно се търси финансова помощ от Уани.

Кой обаче е Уани? 

Във видеата, заснети от продуцентската компания JisaMedia, се твърди, че Уани е "катарски милиардер, който е решил да раздаде огромното си богатство на непознати в нужда", но за него всъщност не се знае много малко.

Уани има страница във Facebook, която обаче е създадена през септември, както и няколко профила в социалната мрежа, които не изглеждат истински.

От медията France 24 са направили разследване, допитвайки се катарски държавен служител, който твърди, че името и лицето на Уани не са му известни.

Има подозрения, че видеата, които дадоха голяма надежда на много отчаяни хора, може да са рекламен трик.

Продуцентите им засега мълчат. 

И все пак, ако скоро ти се отвори възможност да посетиш френската столица, не се замисляй! Току виж си станал новият притежател на скъпа яхта.