"От година и половина нищо не е помръднало. Освен проверката на място сме направили редица срещи с изпълнителя, за да установим причините за неговото забавяне и да се опитаме да преодолеем това", заяви служебният министър на регионалното развитие

"Към настоящият момент обект ЛОТ4 от АМ "Струма" е най-лесният участък, малко над 14 км е, изпълнен е на 50%. Констатирано е голямо забавяне на изпълнението", заяви Екатерина Захариева, служебен вицепремиер по икономическа политика, служебен министър на регионалното развитие и служебен министър на инвестиционното проектиране по време на парламентарен контрол относно степента на завършеност и срока за изпълнение на ЛОТ4 Сандански - Кулата от АМ "Струма", информира агенция "Фокус". 

Целта беше да се обсъдят всички детайли и проблеми от проекта и да видим дали този строител ще довърши този участък, който би могъл да се завърши за четири месеца, добави Екатерина Захариева.

Тя уточни, че са изпратили анекс на строителя за удължаване от 141 дни с искане, той да поеме определени ангажименти – пълна мобилизация до 10 дни, довършване на най-проблемния участък и организиция на работата по такъв начин, че да се работи по цялото трасе, който анекс не е бил подписан. 

"Ние започнахме и стартирахме процедура по акт 10 за спиране на строителство. В момента тече оценка по всичко, което е извършено, по качеството му", каза още Екатерина Захариева.

Виж още: Магистрала "Струма" в застой