Независимият политик е отговорен единствено пред избирателите си

В последния ден на кампанията искам да се обърна към избирателите от Пиринско и да ги призова да гласуват за единствения независим кандидат в региона. Вече 25 години партии и коалиции ни представят посредствени кандидати и запълват листите си с безгласни поддръжници. Къде е суверенитетът? В народа? Не! Той отдавна е прехвърлен на партийните централи и се брани там с бой и вик. Партиите обещават, но само когато дойде време за избори, след това се изтеглят към жълтите павета и забравят за народа.

Аз съм Никола Николов Вапцаров и съм независим кандидат. Какво означава да си независим? Това означава да отговаряш с думите и действията си директно пред избирателите, не пред партийните централи.

Ако бъда избран, ще се боря за това, което иска народът от мен. Ако бях в листа, щеше да се наложи да изпълнявам указанията на хората, които са ме сложили в тази листа, а ние вече видяхме как се редят листи в България. Сега, аз ще съм отговорен единствено пред избирателите.

Нека заедно да направим този избор и да променим системата. За да може да вдъхновим други млади и компетентни хора да се издигнат като независими кандидати, за да може да има истински мажоритарен вот, за да може да започне качествена промяна на политиците ни. На България сега и трябват смели хора, които не се страхуват да излязат със собствените си идеи и да ги защитават, не да повтарят като папагали спуснатите им опорни точки. Всеки един депутат трябва да бъде индивидуално отговорен и да се бори, за да задържи това гласувано доверие.

Ако се проваля, аз няма къде да се скрия и ще понеса всичките си негативи лично, без да мога да обвинявам коалиционни партньори или партийни решения. Но ако успеем, ако направим заедно тази крачка, ще покажем на мафията, която ни управлява, че не сме народ от овце, ще покажем, че сме кучета пастири, готови да бранят стадото от вълците, които го обикалят и се облизват.

Имам честта да представя пред вас моята предизборна платформа. Надявам се да намерите в нея желаните от вас решения. Но тя е само началото, от тук насетне заедно ще градим политиката за развитие на Югозапада. Вие, гражданите на Пиринско, сте моята партийна централа и решенията ще идват от всички нас!

Политиката, която заедно трябва да изградим, касае дребния производител, работника, чиновника, майките, децата, болните, здравите, културата, икономиката, живота. За да може регионът ни да цъфти и хората да живеят щастливи, не са ни необходими партии, необходима ни е стабилна средна класа, чийто поминък е независим от политическата конюнктура и олигархията.

Политическата ни система се страхува от независими, затова мафията с подкрепата на държавата води кръстоносен поход срещу малкия бизнес. Битката се води на всеки ъгъл, във всеки вестник, във всяко учреждение, навсякъде и по всяко време. 25 години се води тази гражданска война. Интензивността на боя говори сам по себе си за страха, който изпитват политиците и мафията от нас, народа. Защото тяхната власт е една илюзия, тяхната сила е измамата и името им е Лъжа.

Докато сме разделени, ние сме в тяхната власт. Заедно, нищо няма да ни спре. Една птичка пролет не прави, но гората чака първия синигер, за да прогони зимата от себе си. Никой няма да ни даде свобода, никой няма да ни даде демокрация, никой няма да ни даде добър живот, трябва да го вземем сами, трябва да се събудим сами, трябва да управляваме живота си.

Нещата, които предлагам, са вече факт във всички развити европейски държави. Всяко едно решение е базирано на съществуващи държавни инструменти, които ще позволят с минимални усилия да се въведат тези промени. Вярно е, че имаме нужда от сериозна реформа на държавата, но можем да започнем от това, което ще промени качеството ни на живот веднага, да изградим канарата, на която впоследствие да построим новата си държава, "по-хубава от песен, по-хубава от пролетен ден!":

Виж още: Розови домати, сиви перспективи

За тютюна

Намиране на решение на проблемите на тютюнопроизводителите чрез либерализиране на производството на тютюневи изделия или помагане при прехода към алтернативни култури. Либерализацията на тютюнопроизводството е най-бързият и лесен начин да се осигури адекватен доход на тютюнопроизводителите без да се налага увеличение на квотата от 600 кг. В момента малките производители са поставени пред огромен натиск от прекупвачите, които им предлагат от 3 до 5 лева на килограм тютюн и закъсняват при изплащането му.

Аз предлагам да бъде либерализиран този сектор, за да може производителите на тютюн да произвеждат собствени марки цигари и тютюневи изделия или да изнасят тютюна и да го продават в Гърция. По този начин вместо по 3000 лева на година, от тютюна ще могат да печелят по 30 000 лева. Така по родните места ще се върнат младите хора и ще могат да изкарват достоен доход от труда си, вместо да работят ангария в съседни държави. Тези хора ще бъдат финансово независими и покрай тях ще процъфтят много други малки бизнеси.

Европейски средства

Директно подпомагане на малките производители и малкия бизнес чрез оказване на безплатни правни консултации и съдействие за Европейски проекти. Аз съм юрист и съм работил в рамките на Съвета на Европейския съюз, там където заседават министрите на държавите членки и където се взимат решенията. Знам как работят европейските механизми и мога да помогна директно на гражданите и общините, да им предоставя юридическа помощ безплатно, за да могат да попълнят всичките си документи и да осъществят европейските си проекти.

Това е най-бързият начин да стигнат пари по европейски програми директно в малкия бизнес. Понастоящем хората имат затруднения да попълват и събират документи и често нямат пари да плащат на консултанти. Затова предлагам това нещо да бъде направено безплатно. Тези мобилни групи ще бъдат осигурени лично от мен и ще помагат на хората безплатно.

Пряка демокрация

Директна и постоянна връзка с избирателите и допитване до тях относно важните въпроси, решавани в Народното събрание. При създаване на ново законодателство ще отнасям въпросите първо до браншовите организации, сдруженията и малките производители, за да могат да се вземат най-правилните и ефективни мерки, за да се развива малкият бизнес и производство.

Солидарност

Насърчаване на селскостопанските и производствени кооперативи и съдействие при отношенията им с централната и местната власт. Земята е разпокъсана на малки парцели и производителите имат малък производствен капацитет. Не могат да бъдат конкурентни, нито на силно субсидираните производители от Гърция, нито на големите производители от останалата част от България. Когато излизат на пазара по отделно, те стават жертва на прекупвачите, които ги натискат в цените, не могат да постигнат икономия в мащаб и не могат да преговарят директно с големи клиенти, защото просто количествата произведена стока не са достатъчни.

Виж още: В битка за българското село

Отговорът за малкия производител е кооперирането. Ако се обединят производители ще бъдат по-конкурентни, ще могат да купуват семена и препарати на по-ниски цени, ще имат хомогенно производство и качество и ще представляват тежест на пазара, с която ще трябва да се съобразява и администрацията и прекупвачите и крайните клиенти.

Подкрепа

Медиация и съдействие при отношенията с централната и местната администрация. Често обикновеният човек се отчайва от непосилните административни препятствия, с които се сблъсква ежедневно в работата си. Аз предлагам да бъда в услуга на гражданите, да им помагам именно в тази тяхна ежедневна борба с абсурдностите на бюрокрацията и където мога да взимам мерки за тяхното окончателно премахване.

Решения

Решаване на проблемите на зеленчукопроизводителите в региона, свързани с кадастъра, поливането и регистрацията им като земеделски производители. В момента кадастърът на земите по поречието на Струма е в ръцете на Министерство на земеделието, а би трябвало да бъде в Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Ако се прехвърли там, проблемът ще бъде решен за по-малко от месец.

0% ДДС

Премахване на ДДС върху стоките от първа необходимост, електроенергията и основните потребителски стоки - храни, учебници и лекарства. Тази мярка ще позволи директно увеличаване на покупателната способност на пенсионерите, младите семейства и хората на минимална работна заплата.

Насърчаване на предприемачеството

Намаляване на данъчната и осигурителната тежест на стартиращите бизнеси, наемщи млади хора или такива на предпенсионна възраст. Това ще насърчи предприемачеството и ще спомогне за намаляването на младежката безработица или ще помогне да се наемат възрастни хора с опит, на които не им достига трудов стаж за пенсия.

Енергия

Подпомагане на гражданите за намиране на евтини алтернативи за отопление. Насърчаване на ефективната употреба на геотермалната енергия на Югозапада.

Евтини пари

Насърчаване на преработвателната индустрия, производството и туризма чрез осигуряване на безлихевни заеми за стартиращи бизнеси. По-конкретно Насърчителна банка да започне да отпуска безлихвени кредити с гратисен период от 3 до 5 години, като изплащането да започне след края на периода. Това ще даде свеж старт на много малки производители, хотелиери и предприемачи да започнат работа, да наемат хора и да се развиват без да се притесняват от това, че трябва да връщат кредити всеки месец.

Отговорност

Директна и пряка отговорност пред избирателите. Без партии и без криене зад коалиции, листи и тайни споразумения. Искам да бъда избран за народен представител, защото искам да бъда полезен на България.

Виж още: Тютюн и мафия, мафия и тютюн

И не мислете, че една птичка пролет не прави! Тази пролет вече е тук и е дошла с дъжд и урагани. Нека заедно я посрещнем на 5 октомври. Ще ме намерите на №26 интегралната бюлетина. Очаквам Ви!

Платена публикация