"Очаквай неочакваното", с куп звезди, е вдъхновен от "Какво те чака, когато чакаш дете", а в София тези дни представят друга книга по темата - "Трениране на успешни родители"

От едната страна на афиша са имената на сексапилните дами, които се подготвят за емоциите на майчинството: Камерън Диас, Бруклин Декър, Дженифър Лопес, Ана Кендрик и Елизабет Банкс, а от другата - господата/пичовете: Крис Рок, Чейс Крофърд, Родриго Санторо, Денис Куейд и Матю Морисън ("Клуб Веселие"), които изследват съвсем други, "мъжки" измерения на родителството.

И ако тези звезди не ви привлекат (а би трябвало!), може да ви хване рекламирането на "Очаквай неочакваното" като най-очакваната комедия това лято - с премиерна дата в Деня на детето, 1 юни.

Вдъхновена е от бестселъра "Какво те чака, когато чакаш дете" (What To Expect When You're Expecting, http://www.whattoexpect.com) - книга за майката и бебето, издадена през 2007 г. и на български, а по света продадена в над 32 милиона тираж.

Във филма на реж. Кърк Джоунс животът на пет двойки се преобръща с главата надолу в очакването им да станат родители.

Сюжетът

Във възторг от идеята да създадат семейство Джулс (Камерън Диас), тв фитнес гуру и Еван (Дженезис Родригес), знаменитост в танцово шоу, откриват, че високоскоростният им звезден живот няма никакъв шанс срещу предизвикателствата на бременността.

Когато хормоните на бременността започват да опустошават фигурата й, Уенди (Елизабет Банкс, "Игрите на глада"), адвокатка и луда на тема "бебета" писателка, опитва собствените си войнствени съвети.

Бруклин Декър и Денис Куейд в кадър от филма

В същото време съпругът й Гари се бори да не бъде надминат от своя баща (Денис Куейд), който също очаква дете от своята значително по-млада съпруга, красавицата Скилър (Бруклин Декър, "Бойни кораби"). 

Джей Ло и "бразилския Том Круз" Родриго Санторо

Фотографката Холи (Дженифър Лопес) се подготвя да обиколи света, за да осинови дете, а съпругът й Алекс (Родриго Санторо) се опитва да успокои връхлитащата го паника с посещения в групата на "пичовете", където мъже, наскоро станали бащи, си споделят за нещата от бащинството такива, каквито са в техните очи.

В "Очаквай неочакваното" пичовете (Крис Рок и Томас Ленън) не забравят децата си в парка - те им дават свобода

Роузи (Ана Кендрик), шефка на фирма за дистрибуция на храни, и Марко (Чейс Крауфорд) са изненадани от неочакваните резултати след случайната им среща и попадат в дилемата: какво правиш, когато първото ти дете изпревари първата ти среща?

По темата, но вече сериозно, е представянето тази седмица на друга книга: "Трениране на успешни родители" (ТУР) от д-р Томас Гордън - и неговия метод за постигане на по-голяма близост между родители и техните деца. Поканата получихме от издателство "Колибри".

Всъщност става дума за двучасова безплатна демонстрация, насочена към широката публика, на 25 април от 18 ч. в книжарница "Хеликон" на бул. "Цар Освободител" 4.

Лекторите ще обяснят как да се научим да разрешаваме конфликти родител-дете и какво трябва да правят родителите, когато наказанията не действат, а в практическата част ще стане дума какво е успешен родител, кои са 12-те препятствия пред общуването и повече за умението за "активно слушане".