Актьорът се включва в кампанията на ЕС и УНИЦЕФ в помощ на децата, пострадали от природни бедствия или конфликти

"Тъкмо закусвах и къщата започна да се разпада около мен". Така започва видеото за кампанията на Европейския съюз и УНИЦЕФ "Гласовете на децата" с участието на Юън Макгрегър, който е посланик на добра воля към УНИЦЕФ. Клипът е силно затрогващ и разказва историята на Мустафа, който за малко не е изгубил най-добрия си приятел по време на бомбандировките в Сирия.

Ето и текстът на видеото:

"Тъкмо закусвах и къщата започна да се разпада около мен. Излязох навън, за да видя къде е паднала бомбата. Тя беше разрушила дома на моя най-добър приятел и аз бях много уплашен за него. Ако той беше умрял, аз нямаше да имам с кого да си играя... Това не е моята история. Това е историята на Мустафа. Неговата страна е в гражданска война преди години. И тъй като гласът му не се чува, аз му давам своя. Има милиони деца като Мустафа - оцелели от хуманитарни кризи. Помогнете ни да разкажем историите и! Помогнете гласовете им да се чуят!"

"Гласовете на децата в нужда" е инициатива на Европейския съюз и УНИЦЕФ, акцентираща върху съдбата на милиони деца, които са засегнати от бедствия или военни конфликти. Кампанията дава възможност на някои от тях да разкажат историята си чрез всеки, който пожелае да се включи и да помогне. Човек може да избере история и да я запише, като по този начин даде глас на децата в нужда.

Един от патроните на кампанията е българският еврокомисар Кристалина Георгиева.