Звездите от премиерния сезон на шоуто вече имат първите си хитове

Риалити шоуто X Factor се завръща у нас след едногодишна пауза. Новите претенденти за музикална слава могат да се записват за участие в сайта на предаването http://xfactor.novatv.bg. Още преди да бъде обявен кастингът, за участие вече са се регистрирали над 1000 души, съобщиха от Нова телевизия.

Финалистите от премиерния сезон, който приключи през декември 2011, получиха за награда продуцентски договори с "Вирджиния рекърдс" и превзеха музикалната сцена.

След като засне пилотния си клип "4321" в Лондон, в компанията на легендарния Саймън Кауъл, победителят Рафи пя на български в хита на Марк Ронсън за олимпийските игри ("Навсякъде по света").

Наскоро бургазлията спечели още едно шоу - "Като две капки вода", при това в конкуренция с актьори, а сега подготвя два нови сингъла. 

Тандемът Ангел & Моисей има зад гърба си три хитсингъла ("Кой ден станахме?", "Повече", "Знаеш ли кой видях?") и наградата на "БГ радио 2013" в категорията "Дует/трио".

Извън певческите си ангажименти, този сезон Ангел постигна победа в танцовото риалити "Дансинг старс", откъдето си тръгна не само с купата, но и с любовно завоевание - партньорката му на сцената Дорина, с която бяха провъзгласени за "Крал и кралица на бала".

С два реализирани хита ("Спри", "Тялото ти в ритъм") е и другият финалист в шоуто - Богомил.

Атрактивната Сани Алекса пък влезе директно в клубовете с две песни - Imma Model и колаборацията с Бобо "В този клуб", а миналата есен стана съквартирантка в "Биг брадър All Stars"

Макар да не успя да стигне до финала, летящ старт за музикалната си кариера след шоуто получи и Михаела Филева. На наградите на "БГ радио" през май тя бе обявена за дебютантка на годината и представи съвместното си парче с Графа и Вензи "А дано, ама надали", което е сред българските хитове на лято 2013. 

Дебютни песни записаха още Стела (Mistake) и Джийсън Брад Луис, на чиято ексцентричност за графичното оформление на един от своите романи се довери самата Ваня Щерева.

Предстои да разберем кой ще бъде водещият и имената на хората, които ще имат отговорната задача да бъдат едновременно съдии и ментори на участниците. В първия сезон това бяха Део и квартетът Васко Василев, Поли Генова, Мария Илиева, Магомед Алиев-Мага.