Бийонсе призна, че е изпълнила химна на запис, но го изпя отново пред журналисти, за да докаже, че може. Сега "първият скандал от новия мандат на Обама" е зад гърба й. Време е за шоу

Бийонсе може да пее на живо - и онези, които са наясно с това, се почувстваха леко засегнати от разкритията, че е предпочела плейбека, за да не се изложи пред семейство Обама.

Десет дни след президентската клетва във Вашингтон тя призна, че не е имала достатъчно време за саундчек и репетиции с оркестъра, затова е предпочела да заложи на сигурното - записа, който е направила часове по-рано.

Фотогалерия: Бийонсе на сцената

На пресконференцията по повод шоуто й на Супербоула в неделя (понеделник след полунощ българско време) тя изпя химна отново, при това без музикален съпровод. На дневен ред сега е изявата, за която тя и екипът й се готвят от три-четири месеца насам.

Американските медии припомнят, че през 2010 г. "Блак айд пийс" пяха на живо и бяха остро разкритикувани въпреки атрактивното си изпълнение; Мадона предпочете предварителния запис, но най-забележителният момент от нейното шоу се оказа средният пръст, който M.I.A. показа пред камерите.

Фотогалерия: Мадона пее на Супербоула 2012

Защо тази кратка изява е така важна за звездите? Американският футбол може да не е популярен у нас, но, както показва и името му, е един от националните спортове в САЩ. Финалният мач, който определя победителя в шампионата на Националната футболна лига (НФЛ), пък е най-гледаното спортно събитие зад Океана и привлича над 100 млн. тв зрители.

Виж още: Бийонсе събира отново "Дестинис чайлд"

Тази година домакин е Ню Орлиънс, щата Луизиана. Противници са "Балтимор рейвънс" и "Сан Франциско форти-найнърс", а американския химн в началото ще изпее Алиша Кийс.

Играчите от отбора победител получават персонални диамантени пръстени - напълно в тон с хита на Бийонсе Single Ladies, който се очаква да прозвучи в 30-минутната почивка между полувремената. Повечето време обаче е запълнено от реклами, като цената за 30 секунди достигна 4 млн. долара.

През последните години за концертния отрязък от Супербоула са канени опитни музиканти като групите "Ху" и "Ролинг стоунс", Брус Спрингстийн, Пол Маккартни, Принс.

Въпреки средния пръст миналата година, най-скандалният момент е в Хюстън, щата Тексас, през 2004-та - годината, когато мачът започва след US химна, изпълнен от Бийонсе.

Шоуто между полувремената тогава е поверено на Пи Диди, Нели, Кид Рок, Джанет Джексън и Джъстин Тимбърлейк, който разкъсва театрално сценичния й костюм на финала на хита си Rock Your Body ("До края на тази песен ще съм те разсъблякъл").

Тв цензорите не им простиха, въпреки че зърното й имаше украшение...