В КТБ няма една керемида, купена с пари, дадени от Цветан Василев, всичко е купено с парите на вложителите, заяви в сутрешния блок на Би Ти Ви Вера Ахундова, вложител в банката

Според Ахундова губещи от ситуацията с КТБ са всички, които държат парите си там. Ахундова смята, че БНБ също има вина – изцяло е поддържала корупционната схема, която се вихри в КТБ. 

Фалшиви надзорни прегледи

Освен това били правени фалшиви надзорни прегледи. Над 60% от парите на банката или тази част, която е минала през финансовите схеми и няма обезпечение, е отишла за покупка на отделни предприятия, смята икономистът Любомир Дацов. 

Според него става дума за около 3,6 млрд. лв. и БНБ нямало как да засече това. 

Виж още: Омбудсманът: КТБ не е банка, а черна дупка

Бомбата КТБ

Журналистът Йово Николов бе на друго мнение и категорично заяви, че централната банка е била съвсем наясно какво се случва в КТБ. 

И тримата участници в разговора, обаче бяха категорични, че банката на Цветан Василев е мина за следващото правителство, а вероятно и за повече от един кабинет. 

Според Ахундова КТБ трябва да бъде оздравена. На това Дацов й отговори с въпрос: "Бихте ли вложили 10 лв. в нещо, ако знаете, че ще загубите 8?"

Виж още: Съпругата на Цветан Василев: Как така до 30 юни нямаше дупка в КТБ, а сега има?