Финансовата криза при Уитни е толкова тежка, че ѝ се налага да моли приятели за малки заеми, без да е наясно кога ще може да им ги върне.

Изпълнителката на някои от най-хубавите балади Уитни Хюстън е фалирала, след като е пропиляла цялото си състояние, включително договорените 100 млн. долара от последната ѝ сделка за албуми.  

48-годишната певица в момента получава финансова подкрепа от звукозаписната си компания Arista, която ѝ е платила предварително за следващия ѝ албум, пише novini.bg. В момента обаче не е ясно кога ще бъде издаден той, посочва източник пред Radaronline.com. 

"Без помощта на приятелите си, ще остане без покрив над главата. Обажда се дори с молба за заем от 100 долара. Толкова е тъжно. Можеше да има парите на Марая Кери, а сега е без пукната пара", коментира източник, запознат с финансовите неволи на певицата. През 2001 г. изпълнителката на "I Wanna Dance With Somebody" подписа най-голямата сделка в историята на музикалния бизнес, подновявайки договора си с Arista/BMG за 100 млн. долара, за да издаде шест нови албума. 

Въпреки че успя да се справи с пристрастяването си към кокаина, което заплашваше да отнеме живота ѝ, повечето милиони на Уитни са отишли именно покрай наркотичната ѝ зависимост.