Според зам.-председателя на ГЕРБ България в момента има нужда от силно правителство

Цветан Цветанов вече е депозирал писмо до главния прокурор, с което иска депутатският му имунитет по всички дела срещу него, които са спрени, да бъде свален. Това съобщи самият той в сутрешния блок на Нова телевизия.

Положението в парламента

Според Цветанов България се нуждае от силно правителство, като за целта политическите лидери трябва да бъдат искрени един към друг.

"Борисов е готов на компромис и той го каза това вчера. Българските граждани се умориха през 3 месеца да правим избори. Борисов ясно каза, че ако се стигне до дълъг мандат на кабинета, няма да има аспирации към президентската институция. Ако се очертае силен мандат, Борисов ще остане премиер докрая", каза Цветанов.

"Не се плашим от избори сега и веднага. Ако отидем веднага на предсрочни парламентарни избори, няма да има актуализация на бюджета. И точно затова казваме, че в момента това е недопустимо", категоричен бе Цветан Цветанов.

Виж още: Борисов: Три варианта за бъдещо правителство

"Ако вървим в тази хипотеза за нещо, което би могло да създаде крехко мнозинство в един управленски мандат, това означава нестабилност", коментира още Цветанов. Според него всичко ще зависи от политическите партии и затова ГЕРБ прави тези консултации.

Относно КТБ

По въпроса с КТБ и предложения от Делян Пеевски и Йордан Цонев закон за банките Цветанов заяви, че трябва да се запознаят подробно с текста.

Виж още: Делян Пеевски: Нужно е пазарно решение на проблема с КТБ

"Не знаем какви са разговорите, които са водени с акционерите и с Оманския фонд. Трябва да се вземе политическо решение. И трябва да се понесе отговорността от БНБ. Затова всички парламентарно представени партии се обявяват за оставка на Искров", обясни още Цветан Цветанов.