Зад нея стояла цялата група на ГЕРБ, което я мотивира да остане на поста

Цецка Цачева остава председател на Народното събрание и няма да подава оставка. Това каза тя пред медиите в парламента след заседание на ПГ на ГЕРБ вчера. На него са били обсъждани приоритетите на депутатите и седмичната програма на НС.

За оставка заговори самата тя след загубата си на изборите за президент. Тогава тя заяви, че ако не се ползва с доверието на партията си, ще подаде оставката си като председател на Народното събрание и като народен представител. 

Цялата група стои зад мен, няма да подавам оставка, обяви Цачева. 

На 16 ноември, от 14,00 ч. депутатите ще трябва да гласуват оставката на кабинета "Борисов", която на 14 ноември беше депозирана в Народното събрание. Това ще бъде първа и единствена точка на заседанието.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също потвърди, че Цецка Цачева е легитимният председател на 43-я парламент и получава подкрепата на групата.

В четвъртък и в петък депутатите ще обсъждат на първо четене бюджетите на ДОО, на НЗОК, както и държавния бюджет. "Всички изразиха становище, че е хубаво бюджетът да бъде разгледан и да се търси възможност да бъде приет", подчерта Цветанов.

Източник: "Дарик"