И Мейзер, и семейството на починалия ѝ съпруг възнамеряват да обжалват

Анита Мейзер ще лежи три години в затвора, реши Варненският окръжен съд. Тя бе призната за виновна по обвинението, че на 14 август във Варна е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай Димов, както и по второто обвинение - предлагане на 30 хил. евро подкуп на полицейски служител, за да не я задържи по Закона за МВР при налични данни за извършено престъпление.

Съдът й наложи четири и половина години наказания и за двете престъпления, които редуцира с 1/3, тъй като делото бе разгледано в условията на съкратено съдебно следствие. 

Мейзер се призна за виновна и прие да не се събират доказателства в съдебната фаза. Тя ще изтърпи най-тежкото от двете наказания, а именно - три години "лишаване от свобода" при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, както и 7000 лв. глоба.

Виж още: Прокуратурата: Анита Мейзер е убила мъжа си

Анита Мейзер също така е осъдена да плати 150 хил. лева обезщетение на наследниците на Николай Димов за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението.

"През четиримесечния си престой в ареста се опитвах да си обясня как стигнах дотук. Ние имахме чудесни отношения със съпруга ми. Той имаше понякога странни желания и аз ги изпълнявах... Грешката ми беше, че не казах на майка му и сестра му какво е намислил, може би щяха да го спрат", бяха последните ѝ думи в съда.

Защитникът на Мейзер, както и адвокатите на семейството на починалия обявиха, че ще обжалват решението на съда.

Виж още: Каква е версията на адвоката на Анита Мейзер за убийството

Източник: Нова телевизия