Тогава започва гушкането, доказаха специалисти.

Жените често се оплакват, че след секс половинките им обръщат гръб и заспиват. За тях нежността след "същинската част" е доказателство за любов и привързаност. 

Учени от Кеймбридж установиха, че и за мъжете е така, просто емоциите се отключват... три часа след секс. Какво да се прави, трябва да се чака. Учените твърдят, че мъжете се нуждаят от време, през което да възстановят силите си. В противен случай стават сънливи и неспособни да правят комплименти. 

Времето е индивидуално за всеки и зависи от много фактори, включително възрастта. Колкото повече години има зад гърба си, толкова по-дълго време му е необходимо да си възвърне енергията. За да прояви нежни чувства след секс, мъжът се нуждае средно от три часа. 

Учените защитават силната половина от човечеството и призовават жените да проявяват търпение и разбиране, вместо да мърморят. Конфликтите в леглото, според тях, са напълно излишни. Дамите просто трябва да изчакат партньорът им да си почине и след това да споделят с него интимните си мисли и желания.