Халит Ергенч, когото сега гледаме като султан Сюлейман Великолепни във "Великолепния век" по Тв7, бе звезда на първия хитов сериал от южната ни съседка

Помните ли откъде тръгна манията по турските сериали в национален ефир? Преди Би Ти Ви да превземе тв рейтингите с "Перла" и "Листопад", в началото бе теленовелата "1001 нощ" (Binbir gece) по Нова телевизия.

Няколко години по-късно епизодите й се завъртат отново от 9 октомври, всеки делничен ден от 20 ч., този път по "Диема фемили", която е най-гледаният кабелен канал у нас тази година и се саморекламира като "дома на турските сериали".

Сюжетът

Пренебрегвайки съветите на роднините си, Шехеразад се омъжва за Ахмет, произхождащ от патриархално семейство, и му ражда син. Когато момченцето е едва на годинка, съпругът й загива в катастрофа.

Шехеразад е принудена да се бори сама с живота, но нещастията й не свършват дотук - тя научава, че детето й е болно от левкемия.

За да бъде направена операция на малкия, Шехеразад трябва да заплати 200 000 долара. Първо се обръща към богатия си свекър с молба за помощ, но сълзите на майката не трогват коравото му сърце. Банките също отказват заем.

Последната й надежда остава фирмата, където работи. Единият от двамата собственици й отправя предложение, което ще напълно ще промени живота на младата жена...

Двойка и в живота

Сериалът "1001 нощ" започва през 2006 г., а три години по-късно звездата му Халит Ергенч, който играе Онур, се жени за екранната си партньорка Бергюзар Корел, превъплътила се в Шехеразад.

Връзката между тях започнала на снимачната площадка. По онова време той е женен мъж, а тя - сгодена за балетист.

Следват развод и сватба, а преди две години двамата стават родители на малкия Али. Майчинството обаче не пречи на Бергюзар, която наскоро навърши 30, да продължи стремглавата си кариера.

Актрисата с впечатляващ ръст - 182 см, се снима и в игралното кино, а през настоящия тв сезон, започнал през септември, партнира на Кенан Имирзалъоглу (Езел от едноименния сериал) в нова поредица.

Развръзката на "Езел" зрителите ще видят на 15 октомври, а ден по-късно на негово място "Диема фемили" пуска още едно хитово заглавие - "Огнено сърце".

"Езел" е история за отмъщение. Героят й Омер е млад мъж с добро сърце, отдаден на семейството. Неочаквано обаче той губи всичко, попадайки в капана на своите приятели от детинство... и любимата си Ейшан. Оказал се зад решетките, обвинен за нещо, което никога не е извършвал, при огромен пожар в затвора той успява да избяга и започва нов живот, дегизиран като друг човек - Езел...

Междувременно Ергенч се превъплъщава в Сюлейман Великолепни, десетия султан на Османската империя, в предизвикалия противоречиви реакции исторически сериал "Великолепният век", който отскоро се излъчва и у нас по Тв7, всеки делничен ден от 20 ч.