На магистрала "Тракия" загинаха мъж и дете, четирима останаха на място в сблъсък между два автомобила по маршрута Силистра-Добрич, две млади жени си отидоха след катастрофа по пътя към Бургас

Осем души загинаха само за един ден по пътищата на страната. Само през първите три дни на юли жертвите на автомобилни катастрофи са вече 14.

Катастрофа между два леки автомобила на пътя Силистра-Добрич, в района на село Богорово, причини смъртта на четирима души в ранния следобед.

Загиналите, всички от село Бабок, са пътували с "Рено Меган", чийто 49-годишен водач изгубил контрол над управлението, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в "Мицубиши Лансер". В него пътувал само шофьор, на 38 години, който не е пострадал.

Тежка катастрофа на магистрала "Тракия" край Пловдив отне живота на двама души - мъж и дете на видима възраст 8-9 години. Сигналът за инцидента, станал около 125-ия километър, е бил подаден на тел. 112 към 7 ч. сутринта, съобщиха от полицията.

Според информацията форд с австрийска регистрация, шофиран от турски гражданин, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в рено със старозагорски номер.

При инцидента е загинал на място водачът на българския автомобил и пътуващото с него дете, а техният спътник е в тежко състояние.

Катастрофата е станала в участък, в който движението в двете посоки се извършва само в платното към Бургас заради ремонт на пътната настилка, припомня БНТ.

Преумора и заспиване от страна на водача са най-вероятните причини за катастрофата.

"Ттова са водачи, които управляват по няколко хиляди километра, преуморяват се. Тук е мястото да апелираме при преминаване през България да правят по-чести почивки", казва пред БНТ ст. инспектор Дамян Велчев от сектор "Престъпления по пътищата" към на ОД на МВР в Пловдив.

Две жени загинаха и при катастрофа на пътя между поморийските села Бата и Медово в автомобил, управляван от 53-годишен мъж от Руен. Жертвите са собствената му дъщеря, на 34, и бременна жена на 24 години. Други двама души са в болница без опасност за живота.

Според пътните полицаи автомобилът е катастрофирал в крайпътно дърво вероятно заради висока скорост. Близки на загиналите казват, че колата е бързала за бургаското летище, откъдето две от пътничките трябвало да летят за гурбет в Германия.

Източник: МВР; БНТ