Новият клуб е съвместен проект на “Строежа“ и “4 стаи“

Когато “Ескейп“ затвори... честно казано, не усетихме голяма липса. Паузата до откриването на негов наследник в началото на любимата улица “Ангел Кънчев“ обаче доста се проточи.

И така, докато след дълго очакване не отвори врати Terminal 1 - новият съвместен проект на клубовете “Строежа“ и „4 стаи“.

Клубът е на два етажа и може да побере общо 700 души. Разполага с мобилна сцена, простираща се на широчина от 6 до 8 метра, дълбочина от 5 метра и пространство от 8 метра над нея. Три големи бара (два долу, един горе) обграждат вътрешното пространство, в дъното на което са се кротнали джаги и електронни игри.

Специфичният интериор на Terminal 1 е вдъхновен от идентичностите на двата клуба, които стоят зад новото пространство. Пак по същата причина можеш да очакваш музикалното съдържание тук да е подчертано алтернативно.

Едва стартирал, клубът вече дава сериозна заявка да стане една от най-добрите сцени за жива музика в София. За това говори и програмата на Terminal 1 - всеки четвъртък и събота вечер са запазени за концерт или сценично изпълнение на българска или чуждестранна група, изпълнител или артист. В петък пък входът за всички, дошли до полунощ, е свободен.

Тук вече свириха “Остава“, “Блуба Лу“, “Анимационерите“, “Уикеда“, Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени“, а съвсем скоро ще пеят Белослава, Миленита и Рут Колева.

Виж повече: Белослава, Миленита и Рут с общ концерт

Terminal 1 е на ул. “Ангел Кънчев“ 1. Работи само от четвъртък до събота (21-07 ч.). Телефон: 087 6020021