Подобно на хигиената на тялото, имаме ежедневна нужда и от хигиена на съня. Тя изключва използването на лаптоп и телефони поне час-два преди лягане.

По този показател много хора имат изградени лоши навици, което означава, че сънят им е непълноценен. Вечерният фитнес не е препоръчителен, също както споровете и взимането на студен душ. Пълноценният сън изключва и спането на включен телевизор.

Спалнята трябва да е максимално тъмна. В първата фаза на заспиването мускулите се отпускат и неусетно дрямката преминава в сън.

Всички хора сънуват, но малцина си спомнят сънищата. Най-често сюжетът им е свързан с преживяното през деня или с наскоро натрупани впечатления. Често в съня ни се появяват неща, които жадуваме.

Това обяснява защо понякога мъже и жени сънуват, че прекрачват границата между приятелските и интимните отношения, посочва Тв7.

Най-пълноценен е сутрешният сън, когато тялото е напълно отпуснато. Затова не е препоръчително принудителното събуждане с будилник.

Специалистите съветват да настроим биологичния си часовник, като си лягаме и ставаме по едно и също време. Тялото ни ще се настрои и без часовник ще ставаме в часа, когато преди е звънял будилникът. Така събуждането ще бъде много по-приятно.

Източник: Profit.bg