Кристиан Байер от продуцентското дуо Âme гостува в Room 2 на 26 юни (видео)

Takeover парти закрива този петък, 26 юни, пролетния сезон в Room 2 на клуб "Ялта". За случая специално пристига Кристиан Байер от диджейското и продуцентско дуо Âme и успешния берлински лейбъл Innervisions.

Музикалното партньорство на Кристиан и колегата му Франк Видерман започва в родния им град Карлсруе преди повече от десетилетие в музикалния магазин на Байер, покрай споделената любов към чикагския хаус, детройтското техно и всичко останало в живота.

Първите дийп хаус продукции на Âme от 2003-та са издадени за лейбъла Sonar Kollektiv и намират място в едноименния дебютен албум на дуото. Тоталният клубен хит Rej стига до каталога на Defected Records и ги превръща в едно от най-коментираните продуцентски имена през 2005 г.

Скоро след това, дуото се събира с Диксън и Хенрик Шварц за друга съвременна класика - Where We At със запомнящия се заплашителен вокал на легендата Дерик Картър.

Макар всяка следваща продукция на Âme да се отличава от предишните заради интерпретацията на стилове и влияния и непредсказуемия подход към композирането, групата има определен афинитет към оркестрални инструментали, чиято грандиозност се подчертава от винтидж синтезатори и прочувствени монотонни вокални семпли.

Асоциациите са с концептуалното звучене на Джон Кейдж и клубното влияние на диджей Пиер и Underground Resistance.

Умението да съчетават привидно несъвместими стилове и влияния си личи не само в лайв изпълненията на Âme, но и в диджейските им сетове, които не следват определени тенденции, а са вдъхновени от цялата история и разклонения на електронната музика.

Кристиан и Франк гастролират редовно на места като Robert Johnson (Франкфурт), Fabric (Лондон), Lux (Лисабон), Air (Токио) - и са много популярни и уважавани заради епичните маратонски сетове по време на Innervisions вечерите в любимия им берлински бар "Панорама".

Дуото има зад гърба си успешни миксирани компилации за Sonar Kollektiv, NRK Sound Division и Fabric, а също и едно сериозно изследване на минимализма в сборния албум The Grandfather Paradox (2009), създаден в колаборация с Диксън и Хенрик Шварц.

Като част от семейството на Innervisions Кристиан и Франк се занимават сериозно с развитието на лейбъла, който издава едва по няколко заглавия годишно и организира традиционното парти Lost In A Moment на необичайни места по цял свят.

Суровата и интимна атмосфера на Room 2 е възможно най-подходящото място за величествената и приказна музика на група, която не се вълнува само от миналото, а най-вече от това, което предстои, обясняват от "Ялта".

Билетите за петъчното парти са по 20 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg или на място в клуба. Възползвайте се и от възможността да си закупите клубна карта Takeover, която струва 80 лв. и осигурява достъп до всички партита от поредицата до края на тази година.

Източник: Yalta Club