Звездата от "Стар трек: Пропадане в мрака" едва не се препъна в роклята от Vionnet, която носеше на премиерата в Лондон. Белият шлейф накрая бе изпотъпкан, но тази жертва вероятно си е струвала.

Всъщност, според някои модни експерти нестандартните тоалети на актрисите по време на рекламната кампания също подпомагат успеха на филма - стига режисьорите да бъдат убедени в избора на подходящия стилист.

Поне такава е идеята на Зоуи Салдана, чиято стилистка Петра Фланъри (обличала също Ема Стоун, Клеър Дейнс, Мила Кунис и Меган Фокс) през март се класира на второ място в модния брой на "Холивуд рипортър", посветен на 25-те най-влиятелни стилисти в Холивуд.

Зоуи Салдана в тоалет от две части Balmain на германската премиера на "Пропадане в мрака" в Берлин, който от този петък е по кината у нас на 3D и IMAX 3D. Снимки: "Форум филм България"

Тоалетът й за червения килим бе обект на коментари и след Берлин. Тогава актрисата, която с ролята на Ухура от "Стар трек" бе обявена за най-сексапилната жена във фантастиката, разголи крака в пола тип "лале" от колекцията на Balmain за следващия сезон (Pre-Fall 2013), предназначена да се носи с панталон или с клин.

Закари Куинто оправя вратовръзката на Саймън Пег под погледа на Зоуи Салдана и Крис Пайн на сцената за предпремиерата на "Стар трек: Пропадане в мрака" в Берлин, 29 април 2013 г.

Салдана има уникалния шанс да се снима като главна героиня в две от най-успешните и зрелищни фантастични поредици в началото на XXI век -"Стар трек" на Джей Джей Ейбрамс и "Аватар" на Джеймс Камерън.

Работата по следващите й два филма като синята амазонка Нейтири от извънземния свят на Пандора започва през 2014 г. Междувременно тя изпълнява ролята на джаз певицата Нина Симон в биографичния "Нина", а докато чакаме и него, не пропускайте да я видите на 3D в "Пропадане в мрака".