Мика започнала да си изкарва сама парите още на 18 години, но признава, че баща й помага финансово

Стоичков не се сещал да я финансира за нощните партита и понеже й е неудобно да му иска, когато свърши парите, си стояла у дома, сподели водещата пред списание MAX. 

Освен това баща й не приемал стила й на обличане и по тази причина не й давал пари за дрехи.

"Като ме види, все повтаря: "Ох, няма ли веднъж да обуеш едни дънки и една нормална блуза", но ако става дума за книга или образование, тогава никога не пести. Със сестра ми винаги сме имали късмета да бъдем в най-добрите училища", казва Мика.

Колкото до любовния й живот, звездната щерка разказва: "Уверих се, че сърцето е много гъвкав мускул. Казваш си, че няма да преживееш нещо, но когато ти се случи, го преживяваш. Сега живея и чакам принца, с когото да продължа да живея. Мисля, че не ми е време да усядам, а да търся."

Михаела Стоичкова определя себе си като семпло и земно момиче. Старае се да не е претенциозна, а да е близка и добронамерена с хората. Според нея губим прекалено много време в скрупули и предубеждения, от които хората лесно могат да се разминат. Именно по тази причина не се притеснява да рискува, пише blife.com.

"Прекрачвам граници, за да съм сигурна, че няма да се размина с някой, който си струва. Понякога се заприказвам с непознати. Историите им обикновено са вълнуващи точно толкова, колкото и историите на тези, които всички познаваме. Майка ми винаги ми е казвала, че съм се родила с микрофон в ръка, както и че мога да интервюирам дори камъни", добавя още Михаела.