Водещ на церемонията във фаталната 2013 г. ще е създателят на "Приятелю Тед" Сет Макфарлън, който озвучава плюшеното мече от филма

Водещ на "Оскарите" във фаталната 2013 г. е Сет Макфарлън.

На 38 години, той е забележително многостранен талант - измисля, пише, рисува и дори озвучава сам героите си. Учи анимация и дизайн, после е поканен да работи във "Фокс", а на 24 години става най-младият изпълнителен продуцент в телевизията.

Зад Океана е известен най-вече като автор на култовия анимационен сериал Family Guy ("Семейният тип", по "Фокс" от тази есен), на екран от 1999 г.

Това лято с "Приятелю Тед" бе неговият режисьорски дебют, а освен като комик, аниматор и сценарист, той се изявява и на музикалния пазар.

Миналата година излезе албумът му "в стил Франк Синатра" Music Is Better Than Words, който получи две номинации за наградите "Грами".

Family Guy, който се излъчва вече 11 сезона, е най-популярният му сериал, но той работи по още два - American Dad! и The Cleveland Show.

След "Семейство Флинстоун" през 1961-ва, Family Guy е първата анимация, получила номинация "Еми" за комедиен сериал - през 2009 г.

Сет Макфарлън преди броени дни, на "Еми 2012", където връчваше наградата за риалити шоу

Догодина, когато е изявата му на сцената на "Оскарите" (на 24 февруари), трябва да се появят и новите епизоди от "Семейство Флинтстоун" - едно от любимите рисувани филмчета от детството му, което той сега възражда по "Фокс".

Междувременно продуцира и документалната поредица Cosmos: A Space-Time Odyssey, посветена на един от идолите му - Карл Сейгън.

Водещ на "Оскарите" тази година - за девети път - беше комикът Били Кристъл, който замести оттеглилия се Еди Мърфи, а следващата церемония е 85-ата в историята на Академичните награди. Номинациите ще бъдат оповестени на 10 януари.