21-годишната Боби Кристина беше намерена в безсъзнание във ваната... както преди три години беше открита и мъртвата й майка

Полицията на Розуел се отзовава в дома на Боби Кристина в Розуел, щата Джорджия, след получен сигнал, че е намерена от съпруга си Ник Гордън. 21-годишната дъщеря на Уитни Хюстън лежала във ваната в безсъзнание, по очи във водата. 

На място са взети животоспасителни мерки до пристигането на линейката. Баща й Боби Браун, който на 5 февруари навършва 46, долетя спешно от Лос Анджелис, за да бъде до болничното й легло заедно с останалите роднини.

Жива е и диша,

гласяха съобщенията от болницата в края на съботния ден, след първоначалните новини, че е поставена в изкуствена кома заради оток на мозъка. Според болнични източници обаче, цитирани от жълтите медии, тя е изпаднала в мозъчна смърт и няма надежда да се възстанови.

Два дни по-късно, в понеделник, семейството й направи изявление, в което признават, че

"Боби Кристина се бори за живота си, заобиколена от най-близките си хора",

молят да не бъдат притеснявани "в този труден момент", благодарят "за молитвите, благопожеланията" и заключават: "Ценим много вашата постоянна подкрепа".

Липсваш ни, мамо, много, обичаме те, гласеше текстът към една от последните й снимки в "Туитър", отпреди седмица. Под "ние" тя имаше предвид и Ник Гордън, когото майка й е отгледала от 12-годишната му възраст като свое дете, макар че така и не го осиновява.

Инцидентът с Криси се случи броени дни преди тригодишнината от смъртта на Уитни Хюстън, която беше открита бездиханна във ваната на хотелската си стая в навечерието на наградите "Грами", на 11 февруари 2012 г., едва на 48.

Смъртта й се оказа причинена от удавяне, но утежнена от фактори като болно сърце и прием на кокаин. Тя остави всичко на дъщеря си, която е нейното единствено дете от брака й с Боби Браун, с когото бяха женени през 1992-2006 г. По време на развода им Боби Кристина беше на 14.

Фотогалерия: Уитни Хюстън (1963-2012)

През януари американският тв канал "Лайфтайм" излъчи биографичен филм за певицата, режисьорски дебют на актрисата Анджела Басет, която си е партнирала с Уитни в романтичната комедия "Сладка въздишка" (1995).

Тв продукцията с Яя ДаКоста в главната роля скандализира феновете най-вече заради интимните сцени между Уитни и Боби Браун.

Виж още: Песните, с които ще запомним Уитни