Двамата актьори са роднини в историческата сага на Тв7 "Дървото на живота"

След като новите БГ сериали от есента нямаха успеха на досегашните поредици, с 2013-а на дневен ред е историческата тема. През март се очакват "Недадените" на БНТ - мащабна драма за спасяването на българските евреи, и "Дървото на живота", който тръгва по Тв7 още от националния празник Трети март, всяка неделя в 20 ч.

Анонсиран като "българската сага", сериалът по частния канал проследява съдбата на заможното видинско семейство Вълчеви на фона на събития, ключови за историята на страната ни. Действието се разгръща с обявяването на независимостта на България през 1908 г.

Двамата братя застават един срещу друг, водени от различните идеали, които изповядват.

Йордан (Христо Шопов) е офицер и заклет патриот, който взима нелегално участие в македонското освободително движение. Той е влюбен в дъщерята на видно турско семейство (Александра Лопез), но двамата се оказват разделени от предразсъдъците на епохата...

Панто (Владимир Карамазов), от своя страна, е олицетворение на модерния европеец, който поставя личните интереси на първо място и неведнъж се противопостави на решенията, свързани с бъдещето на фамилията.

Сред звездните имена са актьори от екрана и сцената: Мария Каварджикова и Жорета Николова, Валентин Ганев и Стоян Алексиев ("Хъшове"), Койна Русева и Теодора Духовникова ("Под прикритие"), Луиза Григорова и Башар Рахал ("Стъклен дом"), Анастасия Ингилизова ("Дунав мост"), Васил Банов ("Седем часа разлика"), Велислав Павлов ("Отплата"), Иван Стаменов, Моньо Монев, Явор Ралинов, Гергана Данданова. Специално участие имат също Йосиф Сърчаджиев и Явор Милушев.

След като игра разглезена тийнейджърка в "Стъклен дом", бившата манекенка Луиза Григорова израсна в актьорската професия

Ключов фактор за успеха са не само известните актьори, а и продуцентите "Дрийм тийм" (Евтим Милошев, Любо Нейков, Иван Спасов), които правят две от най-популярните предавания в БГ ефира - шоуто "Комиците" и сериала "Столичани в повече". Предстои да видим как ще се справят извън познатата комедийна територия. 

В екипа на сериала са още продуцентът Габриел Георгиев, режисьорът Тодор Чапкънов, операторът Лоренцо Сенаторе и сценографът Паоло Фаенци, автор на декорите.