Ако искате да забременеете, отидете в Италия, препоръча актрисата, която разкри, че заченала дъщеря си на Испанските стълби в Рим

Ако искате да забременеете, отидете в Италия, препоръча Сюзан Сарандън в момент на откровение. И поясни: "Прекарайте си там лятото, без да се тревожите за цикъла си, хапвайте си, пийвайте си, правете секс - и вероятно ще забременеете."

Коментарът на 65-годишната кинозвезда бе по повод историята на нейната собствена първа бременност, когато тя била на 38 години, а мъжете, с които ходела, не били подходящи кандидати за бащи.

Носителката на "Оскар" бе гост на колегата си Алън Къминг в първия от поредицата му разговори с известни личности на чаша абсент в нюйоркски бар, собственост на Доналд Тръмп.

В едночасовото интервю на живо актрисата шокира водещия и присъстващите с признанието, че дъщеря й била зачената на Испанските стълби в Рим.

Ева Амури-Мартино, родена на 15 март 1986 г., е плод на връзката на Сарандън с италианския режисьор Франко Амури - и днес върви по стъпките на майка си с роли в киното и телевизията.

Сарандън носи фамилията на бившия си съпруг Крис Сарандън, за когото се жени през 1967 г. След развода тя обявява, че повече не вярва в брака - и по-късно живее близо 20 години без брак с актьора и режисьор Тим Робинс, на когото ражда двама сина.

Прочутото стълбище в италианската столица е изградено през XVIII век и води от площад "Испания" в подножието (Piazza di Spagna) до църквата "Света Троица" (Trinita dei Monti).

По повод късната си бременност Сюзан Сарандън не пропусна да спомене и диагнозата ендометриоза, заради която по онова време изобщо не се замисляла за деца.

Тя припомни, че от същото е страдала и водещата на кулинарното предаване Top Chef Падма Лакшми, която беше женена за писателя Салман Рушди.

Двете са участвали заедно в кампании за подкрепа на жени с ендометриоза, а миналата седмица  седяха една до друга на ревю от седмицата на модата в Ню Йорк.