Какво бихте казали, ако ключът към това да успеете и да сте щастливи е да престанете да опитвате да сте такива?

Ето как стоят нещата. Никога преди не е имало толкова много хора, които прекарват толкова много време в търсене на тайната на успешната кариера и щастливия живот. Което е наистина жалко, защото те няма да намерят нито едното, нито другото, поне не по този начин. Има доста причини това да е така, но най-очевидната е, че никой никога не постига нещо, като върши онова, което всички останали правят.

Помислете за това. Светът никога не е бил по-конкуриращ се. Ако искате да имате пълноценна кариера и да живеете добре, трябва да сте пред конкуренцията. Единственият начин да направите това, е да вършите нещата по различен начин, да намерите своя собствен уникален път, който работи за вас.

Ето и шест стъпки как да постигнете това:

Изградете реални взаимоотношения

Докато всички останали си губят времето да развиват своите лични брандове и да изграждат огромни онлайн мрежи, излезте и прекарайте време с истински хора в истинския свят. Един до друг в реално време. Това е единственото място, където ще откриете реални възможности и приятелство. И това е мястото, откъдето идват успехът и щастието.

Учете 

Искате ли да знаете как големи фирми, които бълват стотици бъдещи директори, развиват техния талант? Те откриват и наемат хора с големи амбиции и след това им срязват крилата, като ги въвеждат в различни области и ситуации. Ето как бъдещите шефове се научават на широка гама от умения. Опит. Излезте в света. Опитайте различни неща. Ето как ще намерите възможност да разберете какво ви прави щастливи.

Не правете нищо

Толкова много от живота е извън наш контрол. Изглежда ние никога няма да имаме достатъчно информация, за да решаваме трудни проблеми и да взимаме важни решения. Когато трябва да спечелите нещо в перспектива, опитайте се да устоите на изкушението да потърсите повече информация. Изключете всички източници на комуникация, всеки шум, който ви отвлича. Просто бъдете спокойни и слушайте вътрешния си глас. Отговорите на най-трудните предизвикателства в живота ви са винаги там.

Работете за голяма компания

Всеки иска да бъде предприемач в наши дни. Вместо това пробвайте да работите в голяма компания. Поучете се от хора, по-интелигентни, по-успешни, по-опитни от вас. Поучете се от професионалистите. Намерете наставник или двама. Научете как работи бизнесът в реалния свят. Разберете как можете да помогнете на това дружество да се развива още по-добре. Ако ви е писано да бъдете предприемач, възможността ще дойде при вас. И вие ще бъдете готови за това.

Правете по едно нещо наведнъж

Всеки е толкова разсеян със социалните медии и многофункционалната работа в наши дни. Опитайте да подберете едно нещо, което наистина искате да направите, и правете само него. Приоритет. Това ще ви осигури чувство на удовлетворение и контрол. Ще ви помогне да изградите увереност. Дори и ако не успеете, ще се поучите от опита. Освен това ще получите силата на знанието, че провалът не убива. Това ще ви направи по-устойчиви и ще ви даде кураж да се справите с по-големи неща.

Бъдeте добър със себе си

Повечето хора, които искат много от живота, са най-лошият си враг. Те се вземат прекалено  сериозно. Съдят себе си твърде строго. Очакват твърде много от себе си и другите. Ако се научите да се отказвате от завишените си очаквания, да не опитвате толкова упорито да стигнете някъде, ще осъзнаете, че собственото ви съществуване в този момент е всичко, което има значение. Това е успех, щастие, всичко.

Източник: profit.bg