Ако вчера не си се чувствала във форма, вероятно е било така, защото се твърди, че жените изглеждат най-възрастни в 15,30 ч. всяка сряда. Утре обаче може да е най-щастливият ти ден...

Причините за лошата форма в сряда следобед са комплексни - тогава енергията на нежния пол намалява, стресът в службата е най-много, а се проявява с пълна сила и ефектът от късното лягане през уикенда, обяснява "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Подобен спад на енергийните нива в третия ден от седмицата засяга 2/3 от жените, като всяка десета анкетирана е посочила, че най-стресирана е именно в сряда

Четвъртъкът обаче е денят, когато е най-вероятно жената да прави секс

Това я подмладява и разхубавява, а освен това е една от причините да се чувства толкова щастлива в петък, пише novini.bg. Доказателството - 60% от запитаните дами са били категорични, че това е най-щастливия им ден от седмицата.

Впрочем най-подходящото време е сутринта, но ако сте пропуснали, може да наваксате и довечера.

Виж още: Как да подобрим сексуалния си живот

Почти половината жени са признали, че през почивните дни си пийват повече и това е една от причините да изглеждат толкова уморени в средата на седмицата, защото обработването на токсините от алкохола и захарта натоварва организма. Така ефектът от алкохола става видим след 72 часа.

Шокът, че им предстои отново да тръгнат на работа, докарва безсъние на много жени. Над 1/3 посочват, че

най-неспокоен е сънят им в нощта след понеделника

Липсата на достатъчно сън допринася за лошия вид на кожата в сряда, защото ефектът от безсънието се проявява най-пълно след 48 часа.

Анкетата, проведена от марка козметика за тен, показва, че жените спят средно шест часа и 43 минути на нощ, а за да изглеждат свежи, им е необходим седем или осем часа сън.