Без значение в компанията на какви модели или актриси си го виждала и го виждаш, Леонардо никога не се е сблъсквал с голямата любов.

Въпреки че в момента Лео има връзка с 22-годишната манекенка на Виктория Сикрет Ерин Хийтъртън, а преди това имаше романи с актрисата Блейк Лайвли и моделите Бар Рафаели и Жизел Бюндхен, той все още твърди, че не открил голямата си любов. 

"Не си спомням първата си любов. Предполагам, че ако бях открил моята истинска любов, сега щях да бъда женен, нали?", споделя Дикаприо пред британския таблоид "Сън". 37-годишният актьор има много конкретни изисквания към идеалната партньорка и не харесва "претенциозни и отмъстителни жени", пише БГНЕС

"Претенциозните жени наистина ме отблъскват. Отмъстителните също, както и опортюнистките. Смятам, че това, което може да ме привлече в едно момиче, е нещо, което повечето мъже смятат за привлекателно и това е да бъде добър човек", допълва Лео. 

Той споделя още, че винаги ще пази прекрасни спомени от работата си по блокбастъра от 1997 г. "Титаник" и смята, че партньорката му Кейт Уинслет е допринесла за прекрасното изживяване. 

"Кейт беше удивителна. Ние определено бяхме опора един за друг. Трябваше да бъдем партньори във филма. Всички оплаквания си ги дискутирахме помежду си, така че не се налагаше да си изливаме гнева върху друг", разкрива Дикаприо.

Дали Лео няма да последва съдбата на Джордж Клуни и да се превърне в следващия голям ерген на Холивуд.