Сара Джесика Паркър ще замени Деми Мур във филма "Ловлейс", разказващ за живота на култовата порноактриса Линда Ловлейс.

Сара Джесика Паркър ще замени Деми Мур във филма "Ловлейс", разказващ за живота на култовата порноактриса Линда Ловлейс. 

Ролята на феминистката Глория Стайнъм трябваше да се изиграе от Деми Мур. Поради здравословните си проблеми обаче тя отказа участие в снимките. Затова продуцентите на филма са предложили ролята на 49-годишната Сара Джесика Паркър ("Сексът и градът") - и тя е приела. 

Ловлейс нашумява през 70-те години с участието си в "Дълбокото гърло", в който за пръв път пред камера се демонстрира оралната техника "дълбоко фелацио". Ловлейс се играе от 26-годишната Аманда Сийфрид, допълват от novini.bg

Линда Сюзън Бормън, както е истинското име на Ловлейс, участва в десетина порнофилма в периода 1971-75 г. След това тя се отказва от бизнеса и дори става част от феминистко движение, борещо се срещу порнографията. Ловлейс умира 53-годишна при автомобилна катастрофа.

Режисьори на филма за живота й са Роб Ъпстайн и Джефри Фридмън. Снимките започнаха преди около месец и трябва да приключат до края на март. Премиерата на "Ловлейс" е планирана за декември тази година. Очаква се лентата да е в стил "Буги нощи" (1997), разказващ за легендарния порноактьор Джон Холмс, който бе изигран от Марк Уолбърг.