НДК кани на куклен театър, ателиета, концерти и други спектакли за най-младата публика

Проявите за най-малките започват с т.нар. "детска работилница" на 27 и 28 април. Разнообразните забавления за малчуганите включват ателиета в различни области като архитектура, стъклопис, ветрила, хвърчила, зумба, маски, карта на света, бижута, рисунки с вода, шах, изработка на играчки. 

Инициативата се осъществява в партньорство с фондация "Изиарт". Мястото е централното и мраморното фоайе на НДК, а входът е свободен.

Детската програма продължава с куклен театър на 28 април от 16,30 ч. в кино "Люмиер".

В "Приказка за скитника-крал" (по Карел Чапек) с режисьор Катя Петрова участват: Румен Гаванозов, любимецът на публиката от тв шоуто "Като две капки вода" Станимир Гъмов, Румен Угрински, Георги Спасов. Сценографията и куклите са дело на Станислава Кръстева, а музиката - на Христо Йоцов. Билети могат да се закупят от Билетния център в НДК.

Виртуозните изпълнения на детето чудо от Австрия - Пол Кропфич, могат да се чуят на 11 май от 18 ч., отново в зала "Люмиер". Младият талант свири на цигулка, изработена преди повече от два века.

Концертът на 13-годишния цигулар заедно със Сирма Величкова (пиано) включва класически произведения от композитори като Николо Паганини, Ференц Лист, Жан-Мари Льоклер, Джузепе Тартини и Камий Сен-Санс.

Сред изненадите за хлапетата са още мюзикълът "Мечо Пух", концерт на Хайгашот Агасян и детски вокални групи "Пеещи кенгура" и "Пламъче", спектакли на вокални и танцови състави.

Тазгодишното издание на Салона на изкуствата обединява над 90 прояви, а програмата е обособена в осем тематични блока, които, освен детския салон, включват, поп, джаз и рок изпълнения, класика, кино, театър и танц, български фолклор, книги, изложби, както и Дни на корейската култура.