Президентът участва в Десетата международна среща на българските медии, където коментира последните политически събития в страната

Впечатлява добрия тон между политическите партии при провеждането на консултациите. На тези срещи се обсъждат важни проблеми, каза още той, цитиран от репортер на Novini.bg.

Според Плевнелиев трябва консултациите да се водят по-динамично, защото хората очакват ясни решения. 

Няма вариант нови избори

"За мен няма вариант нови избори. Българският народ ясно зададе посоката. Народът иска да види работещи институции. Нека политиците престанат да се делят на либерали и консерватори, на сини и червени. Трябва да бъдат дадени конкретни предложения за реформи", категоричен беше президентът. 

Виж още: Структурите на ГЕРБ: Коалиционен кабинет или нови избори?

Ясни приоритети

"Очаквам втори кръг на преговори, които да протекат по същество и да бъде представена ясна и конкретна програма. Българските граждани очакват да видят елементарна честност от политиците. Какво могат да свършат и за какъв период от време, защото има за решаване спешни задачи. Не е важно кой какви постове ще заеме. След като има ясни приоритети, ще си дадем отговори кой ще свърши дадената работа. Нуждаем се от повече стабилност, по-малко реваншизъм и партизански битки", завърши Плевнелиев.

Виж още: Татяна Дончева: Този път Борисов няма да може да купува депутати