Фронтменът на "Грийн дей" влезе да се лекува в клиника за пристрастени към алкохол и опиати (видео)

Новината пристигна точно след излизането на техния девети студиен албум, първи от трилогията им ¡Uno!, ¡Dos! и ¡Tré!

Два дни по-рано вокалистът на пънк триото се изложи пред публиката на рокфестивал в Лас Вегас, след като - във видимо неадекватно състояние - произнесе гневна тирада, пълна с думичката f**k и нейни производни.

След като групата била приканена да приключи гига си до една минута, за да освободи сцената за Ъшър, Армстронг напомнил, че е в музикалния бизнес от 1988 г. Не съм ви Джъстин Бийбър, изригнал той и строшил китарата си в подиума - надлежно документирано в този клип.

Впоследствие се разбра, че е станало недоразумение и времето им за изява не е било ограничавано, а групата се извини в официално изявление.

Фронтменът на "Грийн дей" беше хоспитализиран и в началото на месеца заради "заболяване", малко преди наградите на MTV за видеоклипове

Сред парчетата от новия им албум, освен първия сингъл Oh Love, е Nuclear Family.

За своята 25-годишна кариера "Грийн дей" са продали албумите си в тираж над 65 милиона и са спечелили с тях няколко награди "Грами" - за пробива си Dookie (1994), рокоперата American Idiot (2004) и записа от едноименния мюзикъл на Бродуей, както и за техния предпоследен засега албум 21st Century Breakdown (2009).

На церемонията "Грами 2006" песента им Boulevard of Broken Dreams бе отличена като запис на годината, а клипът, режисирано от Сам Байер (Smells Like Teen Spirit), бе отличен в шест категории на видеонаградите на MTV.

Припомнете си я на живо - пред публика в Япония, от DVD-то към концертния им албум Awesome As F**k.