След концерта си в България "Ред хот чили пепърс" пуснаха възторжени отзвуци в социалната мрежа.

Барабанистът Чад Смит написа в туитър: "В София тълпата е в топ 5 на най-добрите, които сме виждали. Още се вълнуваме, по дяволите."

Майкъл Флий Балзари пусна в страницата си във фейсбук, че никога няма да забрави нощта в България, а в друг пост добавя: "Беше невероятно изживяване, една от най-добрите публики на всички времена. Вие сте велики!"

Тези признания предизвикаха яростна ревност сред фенове от държавите, в които бандата е имала концерти. Хейтърите заляха мегазвездите със злобни въпроси и коментари защо българите са им станали любимци и не са ли харесали зрителите и в предишни концерти. "Ами ние, бе! Какво ни беше на нашата публика, че се превъзнасяте по тия българи", пишат те.

Много от постовете включваха и откровено нецензурни упреци. Родните почитатели на бандата влязоха в словесна война с тях, а към "Ред хот" отправиха емоционални благодарности за шоуто, пише 24chasa.bg.

Преди концерта музикантите са успели инкогнито да се разходят из улиците на София.

Флий дори написа в туитър, че има нова приятелка в България. Това обаче е поредната му шегаджийска проява, защото надписът е над снимка на гол женски манекен с табелка "Разпродажба" от някой софийски магазин.

Във фейсбук фенове разпространиха кадър с вокала Антъни Кийдис и сина му Евърли Беър от заведение срещу президентството в София.