Саудитски младоженец поиска развод още по време на венчавката си, след като за пръв път видял лицето на булката и установил колко е грозна

Сватбената церемония се състояла в свещения град Медина. Но нито булката, нито младоженецът се били срещали очи в очи преди ритуала, пише британският вестник "Дейли мейл".

Когато женихът повдигнал булото на булката за традиционната снимка, той възкликнал:
"Това не е жената, която си представях! Прощавай, но аз се развеждам!". След грозната случка булката избухнала в сълзи, а гостите се опитали да замажат гафа.

Събитието предизвика остри коментари в социалните мрежи. Повечето потребители изказват мнението, че красотата на жената е по-скоро вътрешна и че поведението на жениха е неприемливо.

По-старите хора коментират, че днешната младеж търси само външния блясък, а загърбва традиционните ценности и морала. Дано Бог й даде по-добър съпруг, който по-добре да я оцени, пишат те.

Мъжката част от потребителите също осъжда поведението на жениха. "Той не е истински саудитец, защото избяга като страхливец пред своята отговорност. Заслужава да си остане стар ерген!", пише Абу Нас във "Фейсбук".

Венчавките, при които младоженците не са имали визуален контакт помежду си, са често срещано явление в Близкия изток.