Десетилетие след началото на връзката им, започнала от филма "Последната песен" - и пет години след като развалиха годежа си, двамата се ожениха в тесен семеен кръг

Майли Сайръс (26) и Лиъм Хемсуърт (28) вече са официално женени. Те са сключили брак в тесен семеен кръг в навечерието на коледните празници, а потвърждението дойде със снимките в "Инстаграм" профила на певицата, която се похвали, че след 10 години най-сетне се е омъжила за любимия си.

Двамата ходят от 2009 г., когато излезе съвместният им филм по Никълъс Спаркс "Последната песен". Година по-късно скъсаха, после се събираха и се разделяха наново - докато накрая се сгодиха. През 2013 г. обаче развалиха годежа, а тя започна да се разголва под път и над път, изживявайки се като "новата Мадона".

Фотогалерия: Млади, влюбени, сгодени

Впоследствие Майли се върна към имиджа на добро момиче - и в обятията на Лиъм. Тази есен те изгубиха общия си дом, погълнат от унищожителните пожари в щата Калифорния, но и това не попречи на идилията им.

На сватбената фотосесия пред камината се вижда и булчинската рокля на Майли, от "Вивиан Уестуд". За друг от кадрите пък пише, че е "вероятно милионната им целувка". 

Докато Крис Хемсуърт беше обявен за най-сексапилният мъж в света заради ролята на бог Тор във филмите за Отмъстителите, най-голямото постижение на малкия му брат си остават четирите филма по "Игрите на глада" (2012-2015). Имаше роля и в "Денят на независимостта 2" (2016), но продължението на касовата фантастика се провали в кината и той направи дълга професионална пауза.

В началото на новата година Лиъм навършва 29 и отново изгрява на големия екран - за Свети Валентин 2019 се очаква появата му в романтичната комедия Isn't It Romantic редом с Ребъл Уилсън, Адам Дивайн и Приянка Чопра.

В началото на декември Майли също се завърна с ново парче, като гост-вокалистка в предстоящия албум на Марк Ронсън. С него участваха в скеч за шоуто на Джими Фалън и записаха кавър на коледната Happy Xmas (War is Over) на Джон Ленън и Йоко Оно заедно със сина им Шон Ленън.

Раздялата на Майли и Лиъм през 2013 г. се коментираше надълго и нашироко, като според една хипотеза Лиъм бил принуден да скъса с годеницата си заради опасенията, че скандалното й сценично и екранно поведение ще повлияе негативно и на неговата репутация. Други твърдяха, че двамата така или иначе са се отчуждили заради натоварената си програма и дори не спели в едно легло, макар че живеели заедно. 

Видео: Майли Сайръс - гола, нахална и млада

Клюкарските издания спекулираха как годежът бил развален от Лиъм, на когото му писнало от опитите на Майли да доказва, че е пораснала, като се прави на скандална. Девойката с къса коса, която записваше дуети с рапъри и се сравняваше с Мадона от ранния й период, определено не бе момичето с дълги къдрици от началото на връзката им, което се снимаше в клиповете си облечено.

Тогава двамата се появиха за последно заедно при премиерата на филма му "Параноя", но скоро след това Майли престана да го следва в "Туитър" заради слуховете, че е флиртувал с актрисата Дженюари Джоунс (сериала "Момчетата от Мадисън авеню"). Той пък бе забелязан да се забавлява в компанията на друга актриса в Лас Вегас.


В интервю за сп. "Харпърс базар" тя обясни неадекватните си изяви по онова време така: "Трябваше да съм зрял човек, когато се предполагаше да съм дете. Сега съм голяма, а се държа като дете."

Звездата на Майли изгрява още като тийнейджърка, когато се снима в комедийния детски сериал "Хана Монтана", излъчван по "Дисни ченъл" в продължение на четири сезона (2006-11 г.). Тя се явява на кастинг едва 11-годишна, когато все още била твърде млада за ролята, но след това е избрана и героинята дори е прекръстена на нея.

Напоследък обаче певицата е оставила актьорската си кариера на заден план и подготвя своя седми студиен албум, като върви по стъпките на своя баща Били Рей Сайръс и прочутата си кръстница, кънтри легендата Доли Партън.

Лиъм пък, който е австралиец и е най-малкият от трима братя актьори, дебютира във фантастиката с Никълъс Кейдж "Пророчеството". Идвал е и у нас като младо попълнение в заснетия тук ансамблов екшън "Непобедимите-2" (2012). 

Лиъм Хемсуърт гол до кръста в кадър от "Параноя" (2013). Подобни сцени има и в предстоящия му филм с Ребъл Уилсън