Не, не става дума за студентка, която работи в стриптийз клуб, за да си плаща таксата за обучение, а за актрисата от "Хари Потър" и нейната най-нова роля

Ема Уотсън едва ли има финансови проблеми след хонорарите за осемте филма от поредицата. Екранната Хърмаяни Грейнджър, която помним от 10-годишна, е запазила и детското си излъчване, макар че на 15 април навършва 23. 

Големите момичета обаче могат да бъдат и лоши, а точно такава изглежда героинята й Ники от новия филм на София Копола The Bling Ring. Новите снимки от филма я показват в купонджийска атмосфера, с останалите от бандата, с цигара и дори с пистолет в ръка (вместо магическата пръчка, с която сме свикнали да я виждаме).

За да е максимално убедителна в ролята на тийнейджърка с престъпни наклонности, Ема трябвало да усвои и танците на пилон, при това без да изоставя студентския живот в Оксфорд, където учела литературознание.

Фотогалерия: Световното по танци на пилон

Пред британското издание на "Джи Кю", където позира в секси фотосесия, напомняща младата Джулия Робъртс, актрисата споделя как носела двете дини под една мишница: "Беше доста странно преживяване - в петък вечерта пишех курсова работа за Вирджиния Улф, а после шофирах до Лондон, за да ходя на уроци по танци на пилон в събота сутринта."

Резултатът се вижда за кратко в първия трейлър на филма, а по кината го очакваме през юли.

Сега Уотсън признава, че вижда танцьорките по клубовете в нова светлина. "В началото ми липсваха грация и пластика. Направо не мога да повярвам колко издръжлив трябва да си, особено в горната половина на тялото, за да го правиш по най-грациозния начин. Свалям шапка на жените, които умеят да го правят, трябва да имаш невероятна сила за това."

Видео: Нещо повече от танц на пилон

Тази година тя има три номинации за MTV Movie Awards 2013, но с ролята си в The Perks of Being a Wallflower - за женска роля, екранна целувка (с Логан Лърман) и музикален момент (с него и другия си партньор от филма - Езра Милър). На церемонията в неделя Ема ще получи и почетния приз Trailblazer Award, който се присъжда на млади актьори, проправили своя пътека в киноиндустрията. Първият му лауреат миналата година стана другата Ема - Стоун.