Един от тях ще спечели "Като две капки вода" във финала на 5 юни, макар че никой от четиримата не е подготвен да подкара наградата за победителя...

След като онези, които не умееха да пеят толкова добре, отпаднаха на полуфинала, за победата в "Като две капки вода" в сряда ще се състезават Рафи Бохосян, Милица Гладнишка, Албена Михова и Станимир Гъмов.

Такова е и подреждането във временното класиране, оглавявано от победителя в X-Factor с 91 точки. Милица има с две по-малко - 89, а куклените актьори Албена и Гъмов са съответно с по 76 и 74 точки.

Като сигурна финалистка Албена се представи в полуфинала с емблематичния хит на Мадона от 1990 г. Vogue

Във финалния епизод обаче четиримата започват от нулата, а освен това сами ще избират с каква песен да се представят. Журито ще има почти нулева роля - то няма да оценява, а само ще коментира, защото решаващ глас ще имат единствено зрителите.

Само един от финалистите ще подкара наградата в шоуто - чисто нов "Нисан Juke", но най-вероятно ще трябва или веднага да се запише на шофьорски курс, или на опреснителни уроци. Причината е, че нито един от тях не шофира - Милица и Рафи нямат книжки, Гъмов е "изоставил" колата си, а Албена от три години е на 15-ия час кормуване. 

Нова задача имат и отпадналите - Алекс, Мария, Стефан и Диана, които ще се включат във финалното шоу в дует с участник по свой избор.  

Въпреки че не успя да се класира във финалната четворка, победител тази седмица стана Стефан Рядков като Емил Димитров, с когото навремето е излизал на една сцена.

Актьорът от "Пълна лудница" се представи с "Моя страна, моя България", а изпълнението му просълзи не само самия него, но и сина на естрадната легенда - Емил Димитров-син, който беше сред публиката.

Напълно неразпознаваема на сцената излезе Милица в ролята на Сий Ло Грийн, а на сцената й помагаше малкият син на Алфредо Торес - Шон Торес. За изпълнението на хита Forget You тя "качи" 30 кг, което отнело на стилистите и гримьорите около три часа.

Истинско раздвоение на личността в буквалния смисъл на думата демонстрира Рафи с дуета на Ерос Рамацоти и Тина Търнър Cose della vita.

Фотогалерия: Предизвикателства пред Рафи

Гъмов ни върна години назад - само ден след като го гледахме в "Стани богат" заедно с Етиен Леви, той влезе в ролята на вокалния педагог, за да представи "Шесто чувство" на група "Трик" заедно с колежките си от сериала "Етажна собственост" Неве и Маца.

Според Хилда Казасян обаче мустаците му са го уподобили повече на друг популярен фронтмен от естрадата ни - Петко Петков от "Трамвай №5".

Въпреки ожесточената битка за последното място между Алексей Кожухаров като Джон Бон Джоуви (с It's My Life) и Диана Любенова в ролята на Ейми Уайнхаус, най-малко точки събра нейното изпълнение на Rehab. Все пак съдийската тройка бе единодушна, че за актриса, която никога преди шоуто не е пяла на сцена, тя е постигнала забележителен напредък.

Перфектната ученичка - така журито оцени Мария Игнатова и нейното превъплъщение в Бритни Спиърс от ранния й хит ...Baby One More Time. За да я поздрави за изпълнението й, на сцената излезе Румен Угрински, който обаче имаше и друга специална мисия - да й съобщи, че от днес двамата са новите водещи на "Господари на ефира" на мястото на Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев.

Гост-звездите в полуфиналната вечер бяха Румънеца и Енчев, които изпяха "Ветрове" на Лили Иванова...