Сблъсък между ГЕРБ и лидера и на ДСБ и говорител в оставка на РБ продължава, след като вчера от партията на Бойко Борисов определиха поведението в медиите на Радан Кънев за безотговорно и деструктивно

Очаквам с любопитство преговорите на ГЕРБ с "България без цензура". Ако с "Патриотичния фронт" обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство.

Това е написал в своя профил във "Фейсбук" Радан Кънев. Единият от лидерите на Реформаторския блок направи кратка равносметка на консултациите, в които участваха през изминалите два дни неговата коалиция, партията на Бойко Борисов и патриотите. 

Виж още: ГЕРБ: Радан Кънев действа деструктивно на възможностите за съставяне на правителство

Съвпадения

"Между ГЕРБ и РБ има над 90% съвпадение по всички 18 точки от приоритетите на ГЕРБ и по основните реформаторски приоритети на РБ. Поне на думи. Между ГЕРБ и ПФ има около 60% съвпадение по 18-те точки на ГЕРБ, програмата на ПФ не е обсъждана. Кадрови въпроси не са обсъждани и в двата случая", пише още Кънев. 

Виж още: Радан Кънев: Искаме демонтиране на мафията от властта

Изнудване

Резултатът от тези преговори е, че ГЕРБ прекратява разговорите с РБ, но обявява коалиция с ПФ. "Изводът - или Борисов не иска коалиция с Реформаторите, или играе доста плоска и евтина игра на изнудване и разцепване, с цел да свали важните реформи от дневния ред на 43-то Народно събрание", подчертава Кънев и добавя, че: "С любопитство очаквам преговорите с ББЦ. Ако с ПФ обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство".

Виж още: Радан Кънев: Готови сме да извиваме ръце, за да се постигнат реформите