Руският президент Владимир Путин се е сдобил с дъщеря от 29-годишната гимнастичка Алина Кабаева. Тя има и син, за когото се смята, че е негов.

За Путин отдавна текат слухове, че има син от гимнастичката, но сега се породиха и твърдения, че Владимир Владимирович е бащата на второто й дете – роденото през ноември момиченце, разказва кореспондентът на в. "Ню Йорк поуст" в Москва Ричард Джонсън.

Според него Путин е посетил Кабаева и двете деца в двореца им в Сочи Бочаров ручей, където наскоро връчи паспорта на поискалия руско гражданство френски актьор Жерар Депардийо. 

Бочаров ручей е построен през 30-те години на миналия век и днес е известен като летния царски дворец, пише novini.bg.

Изданието припомня, че в интервю за руското издание на сп. "Вог" през 2011 г. Кабаева заяви, че синът й всъщност е неин племенник. 

Когато през 2008 г. в. "Московский кореспондент" съобщи за тайната връзка между Путин и Кабаева, собственикът на вестника – руският милиардер Александър Лебедев, веднага опроверга твърдението на медията си и затвори изданието. Но слуховете продължиха да се размножават.

Съпругата на Владимир Путин – Людмила, не е била забелязвана на обществени места от последната инаугурация на мъжа й, като няма и никакви официални данни за това как е отпразнувала 55-ата си годишнина в началото на този месец. Президентът на Чечения Рамзан Кадиров я поздрави в "Туитър" и й пожела дълъг живот в кавказки стил, като случайно нарече Людмила Путина първата жена на президента.

Както отбелязва нюйоркският вестник, може би точно това е потвърждение на косвените слухове за втория живот на руския президент и за това, че Людмила Путина е заточена в Елизаровския манастир в апартамент струващ половин милион долара. 

В. "Ню Йорк поуст" стана първият, който свърза Путин с Кабаева и съобщи за детето им. Тогава гимнастичката кръсти сина си Дмитрий – в чест на тогавашния президент на Русия Дмитрий Медведев.

Руските медии съобщиха, че имената на Путин и Кабаева са били вписани и в документите, обнародвани от сайта за разкрития Wikileaks. 

През октомври 2010 г. Владимир и Людмила Путини, докато отговаряха на въпроси за преброяването на населението, заявиха, че са мъж и жена, а през октомври 2011 г. прессекретарят на кабинета на Путин, ­Дмитрий Песков, за пореден път заяви, че семейство Путини са неразделни и заедно отбелязват всички празници. 

Въпреки това на празничните богослужения за Великден и за Рождество през последните години Путин се явява сам за разлика от Дмитрий Медведев, който винаги влиза в храма със съпругата си.