Този вторник (4 ноември) от 19 ч. пред президентството ще се проведе протест с призив "Не на отчаянието". Демонстрацията е организирана от граждани в социалните мрежи.

Протестиращите ще запалят по една свещ на мястото, където вчера (3 ноември) младата фотографка Лидия Петрова се самозапали, информира Тв7.

Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние в "Пирогов". Лекарите, които се борят за живота й, още вчера обявиха, че изгарянията твърде тежки и вероятност изходът да не е фатален - няма. От вчера Лидия е изцяло на апаратно дишане. 

Младата жена се самозапали пред сградата на президентството, докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. Ужасяващият инцидент се случи минути преди 15 ч.

38-годишната Лидия Петрова се поля със запалителна течност и драсна клечката пред погледите на десетки журналисти и случайно преминаващи пред седалището на държавния глава.

Служители на НСО и преминаващи граждани се втурнаха с пожарогасители и палта да гасят горящото тяло на жената. Районът веднага бе отцепен. Линейка откара жената в "Пирогов" с напълно обезобразено лице.