Ваньо Танов е разследван за нагласен конкурс за ръководна длъжност

Проверка на прокуратурата е започнала срещу началникът на митниците Ваньо Танов. Причината е сигнал, според който Танов е провел нагласен конкурс за ръководна длъжност в агенцията.

Проверката е започнала още на 15-и април, като до момента прокурорите са изискали всички документи по въпросния конкурс.

Нагласен конкурс

Поводът е проведен конкурс за шеф на отдел "Организация и управление на човешките ресурси".

На 23 февруари синдикатите от "Подкрепа" в митниците написаха писмо до финансовия министър Владислав Горанов, в което алармираха за корупционна практика във ведомството при назначаване на държавни служители.

Според сигнала конкурсът е бил нагласен да бъде спечелен от определен човек - бившия началник на тази дирекция от първия мандат на Танов в митниците Елена Кирилова - Шчербакова.

Уволнения на "Капитан Андреево"

Междувременно 25 служители на граничния пункт "Капитан Андреево" са били освободени от работа. По неофициална информация Ваньо Танов е бил на пункта и се е срещал с ръководството на свиленградската митница, съобщи БНР.

Шестима митничари, които са били на работа, са получили лично заповедите за уволнение, като на останалите ще им бъдат връчени днес.

Уволнението на митничарите идва ден, след като премиерът Бойко Борисов каза, че ще има затягане по границата и поиска от Ваньо Танов да бъдат събрани приходи от 1,6 млрд. лв. повече.

Източник: Нова телевизия, БНР, OFFnews