Основателят на компанията "Епъл" Стив Джобс преди смъртта си е препрочитал писмото на своя конкурент Бил Гейтс, създателя на корпорацията "Майкрософт".

Съпругата на Джобс Лора е намерила писмото на Гейтс на леглото на Джобс, край възглавницата му. Ако се съди по всичко, Джобс е препрочитал посланието през последните минути от живота си. 

Самият Бил Гейтс по време на среща с учащи се в лондонска школа основателят на "Майкрософт" е разказал, че малко преди смъртта на Джобс му е изпратил прощално писмо. 

При това е подчертал, че не го е направил в знак на примирие, тъй като двамата никога не са враждували, съобщиха от novini.bg

По думите на Гейтс в последното си писмо до Джобс той е писал, че Стив Джобс може да се гордее с приноса си в развитието на компютърните технологии и с това, че е успял да създаде компания като "Епъл". Писал е още, че е бил щастлив да се запознае със съпругата и с децата на Стив. 

От своя страна съпругата на Джобс е помолила Гейтс да не чете биографията на мъжа си, написана от Уолтър Айзъксън. Тя е предупредила, че в книгата отношенията между двамата гении на дигиталната ера са показани в невярна светлина. 

В биографията Джобс е представен не само като гений, но и като човек със странни навици и възгледи върху живота. В книгата пише също, че Джобс е ненавиждал Гейтс.