В същото време бившият приятел на звездата я съди за 250 млн. долара

За бременност на Шакира се заговори още в навечерието на европейското първенство по футбол в Полша и Украйна, където нейният любим Жерар Пике стана шампион с отбора на Испания за втори пореден път. Тогава обаче лично баща й отрече слуховете.

Защитникът от испанския гранд "Барселона" и 35-годишната певица ще станат родители за първи път. Двамата са родени на една и съща дата - 2 февруари, но той е с 10 години по-млад.

Попзвездата оповести новината за бебето малко след като подписа договор да бъде треньор в американската версия на "Гласът на България" напролет на мястото на Кристина Агилера.

Чрез сайта си Shakira.com тя съобщи, че с Жерар са отменили ангажиментите си за следващите няколко дни, за да се насладят на "този уникален момент". Той така и така е извън игра поне за две седмици, след като получи контузия в мач от Шампионската лига.

Пике и Шакира се запознаха около снимките на видеото към нейната песен за мондиала в ЮАР - и окриленият футболист спечели световната титла с тима на Испания, а клипът към Waka Waka (This Time for Africa) се нареди сред най-популярните в YouTube, гледан близо половин милиард пъти.

Двойката обаче потвърди официално връзката си едва през март 2011 г. Преди това Шакира беше с аржентинеца Антонио де ла Руа, който сега я съди за 250 млн. долара, включително за недвижими имоти, които са споделяли през 11-годишното си съжителство.

Синът на бившия аржентински президент претендира, че за да бъде бизнес мениджър и агент на Шакира е зарязал собствената си кариера, от което е претърпял значителни загуби. Двамата се разделиха през август 2010 г.